banner

SBS sonuçları iptal edildi Peki şimdi ne olacak?




2013 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları Ankara İdare Mahkemesi’nce iptal edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın ile öğrenci Defne Sena Uzuner tarafından, Ankara İdare Mahkemesi’ne açılan iptal davası sonuçlandı. Mahkeme, 8 Haziran 2013 tarihinde yapılan ve 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklanan SBS sonuçlarını yanlış puan hesaplanmasını gerekçe göstererek iptaline karar verdi. 

Puanlar yeniden hesaplanacak

Mahkeme, 8 Haziran’da yapılan ve 12 Temmuz’da açıklanan SBS sonuçlarının yanlış puan hesaplanmasını gerekçe gösterek iptaline karar verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu karardan haberdar olmadığını, mahkemeden henüz bir tebligat almadıklarını açıkladı. Davayı açan CHP Milletvekili Aydın Ayaydın’ın avukatı Ceylan Türkoğlu ise, bu kararın ardından tüm öğrencilerin puanlarının yeniden hesaplanamsı gerektiğini belirtti.

Bu durumda sınava giren 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin puanı yeniden hesaplanacak.

SBS sonuçlarının iptali ile ilgili en son gelişmeleri anbean vermeye devam edeceğiz Twitter'dan bizi takip etmek için;

https://twitter.com/egitimtercihi

Ankara İdare Mahkemesi'nin aldığı kararın gerekçesi şöyle;

Kararda, şu tespitler yapıldı:

"Bu durumda 8 Haziran 2013'te yapılan SBS sonuçlarının, MEB Merkezi Sistemle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Yerleştirme Yönergesi ve 2013 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi-Seviye Belirleme Sınavı Başvuru Kılavuzunun sınav sonuçlarının değerledirilmesine ilişkin hükümlerine uygun olarak hesaplanmadığı anlaşıldığından dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmamaktadır."

Davalı MEB'in, mahkemenin oy birliğiyle aldığı karara 30 gün içinde temyiz hakkı bulunuyor. Temyiz istemini Danıştay karara bağlayacak.

 SBS sonuçlarının iptal edilme kararının tam metni ve bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyorsanız TIKLAYIN

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.