banner

Davayı açan veliden flaş açıklama: Gereği yapılmazsa…




SBS sonuçlarının iptal edilmesi için dava açan Defne Sena Uzuner’in annesi "Bakanlığın uyması, gereğini yapması lazım. Komple sınav sonuçlarını hesapladığı şekilde öğrencilere bildirmesi gerekiyor. Bunu bekliyoruz. Bunu yapmadığı zaman da yapmayan görevler hakkında durumu kötüye kullanmakta suç duyurusunda bulunuyor, tazminat arayacak, hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız.” dedi.

SBS sonuçlarının iptal edilmesi için dava açan Defne Sena Uzuner’in annesi Hürriyet’e konuştu. Aysel Uzuner şunları söyledi:

“Zaten yürütmeyi durdurma konusunda mahkeme kararı verince idareye direkt müracaatı yaptık, olumlu ya da olumsuz cevap almadık. En ufak bilgimiz de yok. Şimdi sonuçlar iptal edildi. Süreç devam ediyor. Süreç içinde artık bundan sonra cezai başvurular olacak. Hukuken gerekeni yapmadı Bakanlık. Kararın gereği, hesaplamanın artı eksi bulunduğumuz sonucu etkileyip etiklemediğini de bilemiyoruz. Bundan sonra idare temiz edecektir, yürütmeyi durdurma olduğu için.  Bakanlığın uyması, gereğini yapması lazım. Komple sınav sonuçlarını hesapladığı şekilde öğrencilere bildirmesi gerekiyor. Bunu bekliyoruz. Bunu yapmadığı zaman da yapmayan görevler hakkında durumu kötüye kullanmakta suç duyurusunda bulunuyor, tazminat arayacak, hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız.”

CHP milletvekili Aydın Ayaydın ise şunları söyledi:

“Beklenen bir karardı. Benimle birlikte Defne Şena Uzuner isimli öğrenci 2 ayrı dilekçe ile geçen yıl 18. İdare Mahkemesi’ne başvurmuştum.  Şimdi gelinen sonuçta SBS iptal edildi. Bakan Nabi Avcı bile bile lades dedi. Yürütmeyi durdurma kararına rağmen işlem yapmadı. Hukuku ayaklar altına aldı. Kaydı olanlar için kazanan hak oluştu. Ama  istediği okula giremeyenler Bakanlığı mahkemeye verecek. Nabi Avcı için yürütmeyi durdurma kararını yerine getirmediği ve bu kaosa neden olduğu için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulunacağım. Öğrencilere ne olacağını bekleyip göreceğiz.

Kaynak Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.