banner

Engelli çocuk sahibi anne ve babalara ücretsiz eğitim




Üsküdar Üniversitesi, engelli çocuk sahibi anne ve babalar için ücretsiz eğitim programı düzenleyecek.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, engelli çocuklarıyla iletişim kuramayan, onları anlamakta zorluk yaşayan ve istemeden çocuklarının gelişim süreçlerini ihmal eden anne ve babaların, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün başlatacağı eğitimle bu sorunları aşması hedefleniyor.

Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Türkiye'de engelli olgusunun çok fazla gündeme gelmediğini, bu noktada ülkede bir eksiklik olduğunu belirtti.

Engelli çocuk sahibi anne ve babaların çocuklarını nasıl büyüteceklerini, onlarla nasıl iletişim kuracaklarını, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını bilmediğine işaret eden Öztürk, ailelere eğitimi ücretsiz vereceklerini söyledi.

Öztürk, Türkiye'de engelli çocuk sahibi anne ve babaların yüzde 74'ünün depresif olduğuna dikkati çekerek, bu anlamda ebeveynlere de destek vereceklerini bildirdi.

Eğitimlere başvuru süresinin olmadığını ve ebeveynlerin istedikleri zaman eğitimlere katılabileceklerini aktaran Öztürk, derslerin 25'er kişilik sınıflarda yapılacağını belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.