banner

Rektörü savunan Arınç’a o vekilden cevap




AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Ayşegül Jale Saraç'ı suçlaması ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın, Saraç'a sahip çıkması sonrası İçten, “Bülent abi bu açıklamayı yapmadan önce beni arasaydı, ona kırgınım” dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Ayşegül Jale Saraç'ı suçlaması ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın, Saraç'a sahip çıkmasıyla başlayan tartışma alevlendi. AKP milletvekili İçten, 'Bülent abi bu açıklamayı yapmadan önce beni arasaydı, ona kırgınım' dedi.

İçten bir süre önce türban takan rektör Saraç'ın 'Paralel yapıya' hizmet ettiğini öne sürmüş ve 'Üniversitede çalışanlar maaşının yüzde 15-20'sini F tipi örgüte haraç olarak veriyor mu ? Devletin üniversiteye tahsis ettiği ara

Başbakan yardımcısı Arınç ise İçten'i eleştirip, 'Bu arkadaşımızın yaptığını doğru bulmuyorum. Yolsuzluk iddiası varsa niçin bugüne kadar bekletildi. Zamanlamanın rektör hanımın başını örtmesine paralel götürmenin şık olmadığı kanaatindeyim' demişti.

Gazeteport'un haberine göre; İçten de Arınç'ın bu sözlerini cevapladı ve Dicle Üniversitesiyle ilgili iddiaların söylenti biçiminde olduğunu ancak 17 Aralık operasyonundan sonra belgeler ile kendisine iletildiğini belirtti. İçten, 'Bülent abi keşke bu açıklamayı yapmadan önce bana sorsaydı, ona kırgınım' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.