banner

Erdoğan’ın adaylığına üç yıllık fakülte engeli iddiası




Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri yaklaşırken köşke kimin çıkacağı ve adaylık tartışmaları da bütün hızıyla devam ediyor. İşte Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarında ortaya atılan yeni bir iddia;

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin üç yıllık olduğunu, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını iddia etti.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin, o dönemde üç yıllık olduğunu savunan Halaçoğlu, "Dolayısıyla Başbakan Erdoğan Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamaz" iddiasında bulundu.

Bu okulun 1980'den sonra fakülte haline geldiğini ifade eden Halaçoğlu, "4 yıllıksa Başbakan açıklasın, diplomasını göstersin" diye konuştu.

Halaçoğlu, bu okulda yangın çıktığı için bütün belgelerin yok olduğunu, sonradan başvuranlara diploma verildiğini kaydetti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.