banner

Merkezi ortak sınavların (TEOG) ilk oturumu nasıldı? İşte uzman yorumları




Merkezi ortak sınavların ilk gün oturumları bugün tamamlandı. Ortak sınavların bugün yapılan birinci oturumunda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi testleri yapıldı. Peki merkezi ortak sınavların bugün yapılan ilk oturumu nasıldı? İşte uzman yorumları;

Bilfen İlköğretim Kurumları bölüm başkanları 2.dönem TEOG sınavını değerlendirdi. Türkçe sorularının beklenildiği gibi tüm kazanımları içeren nitelikte geldiğini belirten eğitimciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nin bu dönem zorlamadığını söylerken sıralamayı belirleyecek olan dersin Matematik olduğunun altını çizdi.

Türkçe Şaşırtmadı!

Bilfen İlköğretim Kurumları Türkçe Bölüm Başkanı Sündüs Demirdağ:

2. dönem TEOG Türkçe sınavında tüm soruların kazanımlara uygun olarak hazırlandığı görülmektedir. 20 Türkçe sorusunun 4’ü dil bilgisi, 16’sı anlam bilgisinden gelmiştir. Anlam soruları, okuduğunu doğru yorumlayabilen ve bu yorumlarını da sahip olduğu bilgi ile birleştirebilen öğrencilerin rahatlıkla çözebileceği niteliktedir. Dil bilgisi soruları ise birkaç kazanımın birleştirildiği ve gerekli bilgiye sahip öğrencilerin çözebileceği nitelikte, ayırt edici sorulardı. 8. sınıf kazanım listesinde yer almayan ancak 6 ve 7. sınıf kazanımlarına ait, birinci sınavda soru getirmeyen bir başlık olan “Edebi Bilgiler” konusundan da bir soru geldi. Öğrenciler bu soruyu geçmiş yıllardaki bilgilerine dayanarak cevapladılar. Genel olarak kazanımlara uygun ve hiçbir hata içermeyen bir sınavdı.

Sıralamayı Matematik Belirleyecek

Bilfen İlköğretim Kurumları Matematik Bölüm Başkanı Ali Keskin:

Kasım ayında yapılan 1. TEOG sınavına göre matematik soruları bu sınavda çok daha zordu ve ayırt edici nitelikteydi. Soru dağılımlarında öngördüğümüz gibi geometri kazanımları ağırlıktaydı. Sınava genel olarak bakıldığında soruların kazanımlara uygun olduğu ve herhangi bir hata içermediği görülmektedir. Soruların yapısı itibarıyla görsel yorumlaması güçlü öğrencilerin başarılı olabileceği bir sınavdı. Sınav süresini doğru kullanmanın önemini öğrenciler matematik sorularıyla bir kez daha kavradılar. Soruların zorluk seviyesi sebebiyle pek çok öğrenci cevaplarını kontrol etme fırsatı bulamazken zaman yönetimini doğru yapabilen öğrenciler farklarını burada ortaya koydular.

Din Kültürü Ve Ahlâk Bilgisi Yüzleri Güldürdü

Bilfen İlköğretim Kurumları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Numan Erdem:

2. dönem TEOG Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi sınavının kazanımlara uygun ve kazanım dağılımı olarak da adil bir şekilde hazırlandığı görülmektedir. 20 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi sorusunun 5 tanesi “Hz. Muhammed’in Erdemli Davranışları”, 4 tanesi “Kur’an’a Göre Akıl ve Bilgi”, 4 tanesi “İslâm Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar”, 2 tanesi “Dinler ve Evrensel Öğütleri”, 3 tanesi “Kaza ve Kadere İman”, 2 tanesi de “Hac, Zekât ve Kurban” ünitesinden geldi. Sorular kitabî bilgilere göre hazırlandığı için bilgi eksiği olmayan ve yorum katmadan soruları çözen öğrencilerin başarılı olması bekleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.