banner

O öğrenci bu sabah evine döndü




Diyarbakır'da piknik etkinliği adı altında dağa götürüldüğü iddia edilen Türk Telekom Endüstri Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Mehmet Sinan Böçkün evine döndü.

Edinilen bilgiye göre, ailesinin piknik etkinliği adı altında dağa götürüldüğünü savunarak oturma eylemi başlattığı Türk Telekom Endüstri Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Böçkün, Fiskaya semtinde evlerine yakın bir yerde serbest bırakıldı.

Böçkün'ün, ifadesine başvurulmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Diyarbakır'da oğlunun zorla dağa götürüldüğünü iddia eden anne Ayser Böçkün, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş, Cumhuriyet Başsavcılığı Lice ilçesine piknik için götürülen lise öğrencilerinden bazılarının terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna gönderildiği iddiası üzerine soruşturma başlatmıştı.

Böçkün'ün "piknik etkinliği" adı altında dağa götürüldüğünü savunan ailesi, kurdukları çadırda 26 Nisan'da oturma eylemi başlatmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.