banner

Bakanın açıklamasından sonra anaokulunda o eğitim verilmeye başlandı




Adıyaman'da anaokulu öğrencilerine çığlık eğitimi verildi

Son dönemde küçük çocuklara yönelik işlenen suçların ardından Kahta'da anaokulu öğrencilerine "çocuk güvenliği" uygulamalı olarak anlatıldı.

Zini Abdullah Anaokulu’nda öğrencilere, teorik ve pratik olarak tanımadığı kişilerle konuşmama, başkalarının arabasına binmeme, nehir ve kuyu gibi yerlere yaklaşmama, sadece arkadaşlarıyla oynama, tanımadığı kişilerden hediye almama gibi konularda eğitim verildi.

Çocuklar, yapılan eğitimde nasıl yardım isteyecekleri konusunda "imdat" ve "yardım edin" çığlığı atmayı da öğrendi.

Kahta Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Alkayış, konu ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın talimatı olduğunu belirterek, Türkiye'de son dönemde yaşanan üzücü olayların tekrarlanmaması çocuklara eğitim verilmesi, ailelerin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.