banner

Arınç: Dershanelerin kapatılması söz konusu değil




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 4+4+4 yasası çıktığı gün dershaneler kapatılacak diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.
bulent_arincKaliteli bir eğitim sisteminde dershanelere ihtiyacın kendiliğinden ortadan kalkacağını anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershanelerin zaman içinde başka eğitim kurumları halinde hizmet vereceğini vurguladı.
Başbakan Yardımcısı Arınç, İzmir'de Kestanepazarı Eğitim Kurumları'nı ziyaret etti. Bursa'dan İzmir'e hastanede tedavi gören ağabeyi Yıldıray Arınç'ı (74) ziyaret için geldiğini belirten Arınç, Kestanepazarı Eğitim Kurumları ziyaretinin özel olduğunu vurguladı. Arınç, basına kapalı ziyaretten önce gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç, dershanelerin kapatılacağı yönündeki bir soruya ise 4+4+4 eğitim sisteminin yenilik getirdiğini kaydetti. Yasanın önümüzdeki günlerde Parlamento'da görüşüleceğini hatırlatan Bülent Arınç, "Tabii zenginleştirilerek kabul edilecek. Yeni düzenlemenin Türk eğitim sistemine, gençlerimizin geleceğine, daha nitelikli bir eğitim verme konusunda ülkeye yardımcı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.
Dershanelerin hayatın bir gerçeği olduğuna dikkat çeken Arınç, gençlerin ortaokuldan itibaren sınavlara hazırlanmak için dershanelere gittiğini ifade etti. Öğrencilerin eksiklerini gidermek için dershaneye gittiğini anlatan Arınç, halkın bundan hem memnun hem de masraf gerektirdiği için şikayetçi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Eğitim sistemi yeterli olursa, öğrenci her şeyi okulda öğretmenlerinden öğrenirse, sınavlara da daha kolay hazırlanabilirse esasen kendiliğinden bu dershanelere ihtiyaç kalmayabilir. Yani mevcutları kapatarak yola devam edeceğiz yerine, eğitimi daha da güçlendirerek dershaneleri ihtiyaç duyulmayacak hale getirebiliriz diye düşünebiliriz. Kaldı ki mevcut dershaneler de elindeki öğretmenlerle, birtakım araç gereçlerle bir eğitim sisteminde okulların yerini tutulabilir. Bu konuda çalışmalar var. Dolayısıyla yasa çıktığı gün dershaneler kapatılacak diye bir şey söz konusu değil. Önemli olan, gençlerimizin ayrıca masrafa ihtiyaç kalmaksızın bütün sınavlarda başarılı olması amacıyla okul içi eğitimin daha da güçlendirilmesi ve takviye edilmesidir. Zaman içinde bunu gördüğümüz zaman dershaneler de başka eğitim kurumu haline gelecektir."

(Zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.