banner

4+4+4 Meclis'te CHP meydanlarda




Komisyon görüşmeleri sırasında büyük kavgalara sahne olan 4+4+4 eğitim teklifi bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak. CHP ise teklifi protesto etmek için Tandoğan meydanına çıkıyor.

TBMM Başkanlığı’na AK Parti teklifi olarak sunulduğu günden bu yana tartışmalara ve muhalefetin tepkisine neden olan 4+4+4 kademeli eğitim teklifi, bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacak.

TBMM Eğitim Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında “üzerinde yeterince konuşulmadığı” ve 21 maddesi yarım saatte oylanıp kabul edildiği gerekçesiyle muhalefet ile AK Partililer arasında kavgaya neden olan teklif, 26 maddeden oluşuyor. AK Partililer 20 Şubat’ta Meclis Başkanlığı’na sunulan teklifin hafta sonuna kadar yasalaşacağını öngörüyor.

‘CHP 5 BİN ÖNERGE VERDİ’

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, yasanın görüşülmesi sırasında muhalefetin içtüzükten kaynaklanan haklarını kullanması ve konuşmasının önünde herhangi bir engel bulunmadığını belirtti. Canikli, “CHP ‘Komisyondaki görüşmeler yok hükmünde’ dedi ama söz talebi konusunda muhalefet 5 bin önerge verdi, 500 söz talebi oldu. CHP’den 69, MHP’den 21, AK Parti’den 291 milletvekili söz talebinde bulundu. Ancak 4+4+4 temel yasa olarak 2 bölüm halinde görüşüleceği için 6 şahıs konuşabilecek” bilgisini verdi. Canikli, Meclis’te 28 Şubat’ın da dahil olduğu darbeleri araştırmak üzere komisyon kurulacağını da söyledi.

CHP ise 4+4+4 teklifini protesto etmek için bugün grup toplantısını Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapacak. Mitinge dönüşmesi planlanan toplantının ardından milletvekilleri Meclis’e geçecek. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dün CHP internet sitesinden bir mesaj yayınlayarak, hangi siyasi görüşten olursa olsun, çocuklarının ve ülkesinin geleceğine sahip çıkmak isteyen 7’den 70’e herkesi Tandoğan’a davet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de “Bu Türkiye ’nin, 74 milyonun sorunudur. Endişeli olan tüm anneleri, öğrenci velilerini miting alanına bekliyoruz” diye konuştu.

'AFİŞLER YIRTILDI'

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise afişlerinin yırtıldığını belirterek “Miting, öncesi ve sonrasında yaşanacak her provokasyon dan AKP sorumlu olacak ” dedi.

(habertürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.