banner

Eğitim müfredatımızı bilimsel kriterler doğrultusunda yeniledik




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak en önemli amaçlarımızdan biri de eğitim temelli, araştırma geliştirme temelli bilgi ekonomisine ulaşmak. Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığımız ve TÜBİTAK başta olmak üzere eğitim müfredatımızı bilimsel kriterler doğrultusunda yeniledik” dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Vilayetlerevi´nde düzenlenen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu 27. Toplantısı´na katıldı. Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da yer aldığı toplantıda Başbakan Erdoğan,

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu´na 18. kez başkanlık ettiğini dile getirerek, "Tüm bu süreç boyunca burada aldığımız kararların bütün kurumlarca sahiplenmiş ve hızla hayata geçirilmiş olmasından da memnuniyet duyuyorum. Geriye dönüp baktığımızda ülkemizde katma değer oluşturan bilim, teknoloji ve yenilik alanındaki gücümüzü ileriye taşıyan tüm gelişmelerin Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu kararlarına dayandığını görüyoruz" diye konuştu.

Bir önceki toplantıda gündemini oluşturan e-devlet ve üstün zekâlı çocukların eğitimi kapsamında da önemli ilerlemeler sağlandığını kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Vatandaşımızın kamu hizmetlerine bizzat kurumlara gelmeden en kısa sürede ve kaliteli şekilde ulaşabilmesi için yürüttüğümüz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye olarak en önemli amaçlarımızdan biri de eğitim temelli, araştırma geliştirme temelli bilgi ekonomisine ulaşmak. Toplantılarımızdan birini tamamen bu konuya ayırmış millî eğitim sistemimizle bilim ve teknoloji politikalarımızı bütünleştirmeye yönelik önemli bir karar almıştık. Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığımız ve TÜBİTAK başta olmak üzere eğitim müfredatımızı bilimsel kriterler doğrultusunda yeniledik."

Erdoğan, 2023 yılında tüm illere yaymayı hedefledikleri bilim merkezlerinin Konya ve Bursa´da hayata geçirildiğini, Kayseri ve Kocaeli bilim merkezlerinin ise tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, okullarda yaygınlaştırdıkları bilim fuarları ile araştırma ruhunun ve projeciliğin tüm öğrenci gruplarına yayılmasını sağladıklarını kaydetti.

"ÜLKEMİZ YABANCILAR İÇİN BİLE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMEYE BAŞLADI"

Bu kapsamada geçtiğimiz dönemde binin üzerinde okula 6 trilyon liralık destek verdiklerini, öğrencilerin tamamı için fırsat eşitliği sağlayan bir alt yapı kurarak dersleri video ortamına yaymak suretiyle öğrencilere sunduklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Girişimcilik ve yenilikçilik, eko sistemin etkinleştirilmesi başlığı altında aldığımız kararları uygulamalarının neticelerini elde etmeye başladık. Girişimcilere yönelik yeni destek programlarına, genç nesile girişimcilik ruhunu aşılayacak ders programlarından akademisyenlerimizin girişimci faaliyetlerini teşvike kadar birçok çalışmayı hayata geçirdik. Öyle ki artık ülkemiz sadece Türk girişimci ve yatırımcılar için değil, yabancılar için bile cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Kaynaklarımızı genç yaşlı ayrımı yapmadan parlak fikri olan tüm girişimcilerimizin önüne serdik. Üniversitelerde teknoloji transfer ofislerinin kurulumu çalışmalarını yoğunlaştırdık. Bu yönde faaliyet gösteren teknoparkların kurulması, geliştirilmesi için TÜBİTAK kararıyla üniversite başına yeni rakamla 1 milyon, eskisiyle 1 trilyon destek sağlıyoruz. Ülkemizde girişim sermayesi fonlarına destek vermeye başladık. Girişimci adaylarına geri ödemesiz destekler, pazarda başarılı olabilmeleri için danışmanlık hizmeti veriyoruz. Her yıl girişimci, yenilikçi üniversite isimlerini yayınlayarak üniversitelerimizi girişimciliğe yönelik niteliklerini artırmaları yönünde teşvik ediyoruz."

Başbakan Erdoğan, BTYK´nın bugünkü gündemini "ulusal yenilik sistemi ve medikal biyo teknoloji" olarak belirlediklerini de sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.