banner

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) saat 14.00'da başlayacak




Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik  gerçekleştirilecek olan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı da (PYBS), bugün saat 14.00'da yapılacak.

PYBS, tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle bugün 14.00'da merkezi sistemle aynı anda başlayıp, tek oturum olarak yapılacak. Sınavda 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olacak.

PYBS sonuçları, 21 Temmuz'da açıklanacak. Sınava giren öğrenciler, 6-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak tercihlerini yapacak. Yerleştirme sonuçları ise 25 Ağustosta açıklanacak.

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta MEB, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’nın (PYBS), saatini 10.00’dan saat 14.00’a almıştı. Adayların sınav diğiştirilen sınav saatini dikkate alması gerekiyor. PYBS Pazar günü saat 14.00’da yapılacak.

MEB’in duyurusu şöyle;

Bakanlıktan yapılan duyuruda, Merkezi Sistem Sınav Yönergesi kapsamında yürütülmekte olan sınavlardan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’nın (PYBS), 22 Haziran 2014 tarihinde yapılacak olup, sınav başlama saatinin 10.00 yerine 14.00 olarak değiştirildiği bildirildi.

Daha önce basılan güvenlik kutusu ve sınav evrakı ile öğrenciler için hazırlanan sınav giriş belgesi üzerinde sınav başlama saatinin 10.00 olarak göründüğü fakat bu saatin dikkate alınmayacağı belirtildi.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavının başlama saatinin 14.00 olduğu, yeniden hazırlanan sınav giriş belgelerinin de sistem üzerinden çıktılarının alınarak öğrencilere tekrar dağıtılmasının gerektiği duyuruldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.