banner

YÖK, o dekanın istifasını kabul etmedi




Yükseköğretim Kurulu (YÖK) istifaya zorlandığı iddia edilen Selçuk Üniversitesi'nde Dekan Handan G.'nin istifasını kabul etmedi

Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen Prof. Dr. Ahmet G'nin eşi Prof. Dr. Handan G, dekanlık görevinden istifasının Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından uygun görülmemesine ilişkin, "YÖK tarafından istifamın uygun görülmediği ve dekanlık görevine devam etmem gerektiği konusu rektörlüğümüzün yazısıyla tarafıma bildirilmiştir. Bu kararıyla beni ziyadesiyle mutlu eden ve son zamanlarda yaşadığım acıların kısmen hafiflemesine vesile olan YÖK'e sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Handan G, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesinin bünyesindeki 11 bölüm ve 8 bin 200 öğrencisiyle ülkenin önde gelen yükseköğretim kurumları arasında yer aldığını söyledi.

Fakültenin, 43 yıllık köklü geçmişe, son derece saygın konuma sahip olduğunu belirten Handan G, "Ülkemizin önde gelen mühendislik fakülteleriyle yarış halindedir. Deneyimli öğretim üyesi kadrolarımızla düzeyli eğitim vermekteyiz. Bazı bölümlerimiz Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), tarafından akredite edilmiştir. Bu bölümlerimiz EUR-ACE Label alarak ulusal ve uluslararası seviyede de tanınmaktadır" diye konuştu. 

Bugüne kadar proje yarışmaları, öğrenci ve akademisyenlerinin akademik alanlarda aldığı ödüller, patentler, sportif ve diğer sosyal alanlardaki başarılarıyla adını duyuran fakültenin, yaşanan acı olayla hiç de hak etmediği şekilde gündeme geldiğine değinen Handan G, fakültenin her türlü çalışmayı daha fazla gayretle sürdüreceğini, daha büyük başarılarla adını duyuracağını dile getirdi.

"Tek dileğim suçu olan herkesin hak ettiği en ağır cezayı alması"

"Söz konusu acı olayda nezih bir insan, iyi bir arkadaş ve başarılı bir akademisyen olarak çok değer verdiğimiz arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü, şokunu halen yaşamaktayım" diyen Handan G, değerli çalışma arkadaşı Özdemir'e Allah'tan rahmet, geride kalan ailesi ve çocuklarına ve üniversite camiasına sabır diledi.

Olayla uzaktan yakından ilgisi bulunmadığına dikkati çeken Handan G, "dekan ilişkiyi biliyordu" şeklindeki mesnetsiz iddialar içeren haberlerle ilgili en ağır şekilde hukuki mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

"Tek dileğim bu olayda suçu olan herkesin hak ettiği en ağır cezayı almasıdır" ifadesini kullanan Handan G, şöyle devam etti:

"Ben sosyal statüsü olan, bugüne kadar büyük çalışma ve özveriyle bulunduğum kariyeri elde etmiş, ayakları üzerinde durabilen ve en önemlisi de onurunu her şeyin üzerinde tutan bir insanım. Böyle bir ilişki hakkında en ufak bilgim olsaydı, hemen gereğini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bilindiği gibi, bu acı olay sonrasında severek ve özveriyle yürüttüğüm dekanlık görevimden de ayrılma zarureti hasıl olmuş, istifa dilekçemi rektörlüğe sunmuştum. YÖK tarafından istifamın uygun görülmediği ve dekanlık görevine devam etmem gerektiği konusu rektörlüğümüzün yazısıyla tarafıma bildirilmiştir. Bu kararıyla beni ziyadesiyle mutlu eden ve son zamanlarda yaşadığım acıların kısmen hafiflemesine vesile olan YÖK'e sonsuz teşekkürlerimi sunarım. 

Ben, bugüne kadar dekanlık görevimi hiçbir zaman makam ve mevki için yapmadım, sadece hizmet için yaptım. Bugünden sonra daha da çok çalışarak üniversiteme ve fakülteme her türlü hizmeti vermek için elimden gelen çabayı göstermeye devam edeceğim."

Handan G, olayın ardından telefonla arayarak, e-posta göndererek ya da ziyaret ederek desteklerini bildiren çok sayıdaki siyaset, üniversite, basın ve çeşitli kurumlara mensup dostlarına, ailesine, büyük olgunluk göstererek süreci atlatmasına destek veren çocuklarına teşekkür etti.

SÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'nde bulanan Mühendislik Fakültesi dekanlık binasındaki odasında 5 Haziran'da cesedi bulunmuş, olayla ilgili aynı üniversitede Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet G. gözaltına alınmış, sekreter Asuman S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Prof. Dr. Ahmet G'nin eşi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G. görevinden istifa etmişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.