banner

LYS sonuçları açıklandı




 Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 14-15 ve 21-22 Haziran tarihlerinde yapılan 2014-Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarını gece saat 01.30'da açıkladı.

LYS sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 14-15 ve 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan 2014-Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarını açıkladı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, adayların sınav sonuçlarını "https://sonuc.osym.gov.tr" İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekleri bildirildi. Adaylar için sınav sonuç belgesi basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceği kaydedildi.

3 Mart tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014-YGS) ile başlayan 2014-ÖSYS sürecinin sınav ayağının sonuçlarının açıklanması ile sonlandırıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere, 2014-YGS’de başarılı olan toplam 1 milyon 423 bin 127 aday beş farklı sınav içeren 2014-LYS’lerde yarışmıştır. 14-15 Haziran 2014 tarihlerinde LYS1, LYS4 ve LYS5; 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde ise LYS2  ve LYS3 tamamlanmıştır. ÖSYM, 6 gün gibi kısa bir süre içerisinde sınav sonuçlarını değerlendirerek adayların ve ailelerinin meraklı bekleyişlerini sonlandırmıştır. Bundan sonraki süreç, başarılı olan öğrenciler için hedefledikleri yükseköğretim programlarının tercih edilmesi ve yerleştirme işlemleri ile devam edecektir. 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında adayların okumak istedikleri yükseköğretim programlarını belirleyen tercihleri alınacak ve ilgili yerleştirmeler de yapılarak  2014-ÖSYS süreci tamamlanmış olacaktır."

Sürecin başarılı olabilmesi için 340 binden daha fazla akademisyen, öğretmen, kolluk kuvvetlerinin iki hafta sonu çalıştığı, 91 sınav merkezinde, 7 bin 295 sınav binasında ve 111 bin 149 sınav salonunda 13 farklı alanda toplam 5 milyon 521 bin 318 birbirinden tamamı ile farklı farklı soru kitapçığı ile sınavlar herhangi bir sorun yaşanmaksızın yürütüldüğü bildirildi.

ÖSYM Sınav Koordinasyon Merkezi ve sınav günü masasının sınavlardan önce, sırasında ve sonrasında sınav evrakı ÖSYM tesislerine geri gelinceye kadar her iki hafta sonunda da kesintisiz olarak görev yaptığı, sınav evrakını kamera sistemleri ve elektromekanik kilitlerle izlediği ve güvenli bir sınav gerçekleştirildiği kaydedildi.

Sınav sonuçları ve yapılan bilimsel analizlerin ÖSYS sınav süreci kadar kalitesinin de önemli oranda artırıldığını gösterdiğini belirtilerek, şunlar kaydedildi: 

"Sınav sonuçları ile birlikte ÖSYM İnternet sitesi üzerinden 2014-Lisans Yerleştirme Sınavları Sayısal Bilgiler açıklanmıştır. Bu bilgiler arasında hem test bazında adayların verdiği cevapları ortalama ve standart sapmaları, doğru sayıları dağılımı, hem puan türü bazında ilgili puan dağılımları, hem de okul türüne göre ve adayların öğrenim durumlarına göre sonuçların dağılımı verilmiştir. Her zaman olduğu gibi sınavlarda en fazla başarı gösteren adayların bilgileri de sunulan bilgiler içerisinde bulunmaktadır. Benzeri şekilde bu bilgi setine, adayların tercihlerini yaparken dikkate almaları gereken yükseköğretim programları kontenjan bilgileri de (hem puan bazında hem de kontenjanı en fazla olan yükseköğretim kurumu bazında) dahil edilmiştir."

Açıklamada, ÖSYM bünyesinde oluşturulan "takım ruhunu" sürekli canlı tutarak her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başaran tüm ÖSYM çalışanlarına, yükseköğretim kurumları rektörlerine, akademisyenlere, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan okul müdürleri, yardımcıları ve öğretmenlerine İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetlerine, diğer görevli olan kamu personeline destekleri ve emekleri için teşekkür edildi.

Adaylar da tebrik edilirken, yükseköğrenimleri boyunca da aynı başarılarının kalıcı olması temennisi ile sonuçların adaylara, ailellerine ve Türkiye'ye hayırlı olması dilendi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.