banner

2014 ÖSYS Tercih Kılavuzunun aslı yayınlandı




Üniversite tercihleri 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanan 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre alınacak. ÖSYM, tercih süresinin uzatılmayacağını bildirdi.

ÖSYM, geçtiğimiz günlerde yayınladığı 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun aslını bugün yayınladı. Üniversite yerleştirmeleri için adaylar ÖSYS tercihlerini 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanan 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre yapacak. Tercih süresinin uzatılmayacağının belirtildiği açıklamada, adayların tercihlerini en geç 17 Temmuz 2014 tarihinde saat 23.59’a kadar yapmaları gerektiği bildirildi.

2014 ÖSYS yerleştirme tercih kılavuzu için Tıklayın

ÖSYM’den şu açıklama yapıldı;

Adaylar tercihlerini 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır.  ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Tercih işlemleri, 17 Temmuz 2014 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Tercih süresi uzatılmayacaktır. Tercih yapacak adayların, Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. Kontenjanların bulunduğu Tabloların son sütunlarında yer alan 2013-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekle birlikte 2013-ÖSYS sonucu ortaya çıkan değerler olduğu unutmamalıdır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.