banner

Ankara Valiliği’nden uyarı: 4+4+4 eylemi hukuk dışı




Ankara Valiliği, Eğitim-Sen'in, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören kanun teklifini protesto amacıyla yarın yapacağını ilan ettiği eylemin, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na açıkça aykırı olduğunu belirtti.
egitimsenAnkara Valiliği'nden yapılan açıklamada, basın yayın kuruluşları haberlerinden ve alınan duyumlardan, KESK'e bağlı Eğitim-Sen organizesinde ''TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan ve kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 2225 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanun Tasarısı'nı protesto etmek'' amacıyla tüm illerden Ankara'ya kitlesel eylem yapmak üzere çağrı yapıldığı, yarın ve 29 Mart'ta Ankara'da kitlesel eylem ve basın açıklaması adı altında ''kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü'' düzenlenmek istendiğinin öğrenildiği ifade edildi.
Ankara'da 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümleri uyarınca, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerlerin önceden belirlendiği ve ilan edildiği hatırlatılan açıklamada, kanunların bu açık hükümleri karşısında, Ankara'da gerekçesi ne olursa olsun kanunsuz hiçbir eylemin gerçekleştirilmesinin yasal olarak mümkün olmadığı kaydedildi.
Ankara'da 2911 Sayılı Kanun hükümlerine göre bildirimde bulunulması ve daha önceden ilan edilen yasal meydan, açık alanlarla kapalı yerlerde yapılmak istenen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin, demokratik ve hukuki anlayış içerisinde değerlendirileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bu duruma göre, adı geçen kuruluşlar tarafından Ankara'da organize edileceği ve gerçekleştirileceği ilan edilen protesto eylemi, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na açıkça aykırıdır ve anayasa ile kanunların açık olarak yasakladığı durum, tutum ve eylemler demokrasinin güvencesi altında olamaz ve de hiçbir kanunsuz eylem gerekçesi ne olursa olsun Ankara'da kabul edilemez.
Ankara'da yasal olmayan herhangi bir eyleme tevessül edilmesi halinde, meydana gelebilecek her türlü olaylardan ve doğabilecek zararlardan; organize eden kuruluşlar ve yöneticileri ile söz konusu eyleme katılanların sorumlu olacağı, kanunsuz eylemin güvenlik güçleri tarafından mutlaka engelleneceği ve eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla sunulur.'

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.