banner

Milletin eğitim ihtiyacından vazgeçmeyeceğiz




Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bugün Türkiye'de milletin iradesini önemseyen bir hükümet iş başındadır ve bu hükümet birileri şov yapacak diye, birileri Ankara'daki trafiği bir günlüğüne tıkadı diye bu milletin eğitim ihtiyacından vazgeçecek değiliz" dedi.
egemenbagisAvrupa Birliği Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında "Ankara AB'ye Hazırlanıyor" projesi işbirliği protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'ndaki miza törenine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve bazı milletvekilleri katıldı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bugün milli davamız olan Avrupa Birliği sürecine başkentten bir ışık daha gönderiyoruz" dedi. İmzalanan protokolle Ankara'nın aynı zamanda "Türkiye'nin proje başkenti" olacağını dile getiren Bağış, "Türkiye'nin yaşam standardını yükseltmek, vatandaşlarımızın her birinin AB üyesi ülkelerde yaşayan insanların standartlarında hayat sürebilmeleri için gerekli adımları atmak üzere başlatılacak çalışmaların bir protokole bağlanmasını çok önemli buluyorum" dedi.
Bağış, ana muhalefet partisi CHP'nin Tandoğan mitingine yönelik ise, "Her ne kadar bugün Türkiye'de kimileri vatandaşa çile çektirmeyi, Ankara'yı kitlemeyi kendilerine milli dava kabul etmişlerse de biz kendi işimize bakıyoruz. Türkiye'nin standartlarını yükseltmek için her geçen gün gerekli adımları atıyoruz" ifadelerini kullandı.
Egemen Bağış, eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in AB sürecini ilk başlatan başbakan olduğunu belirterek, "1959 yılında bu süreci başlattığında bu ülkenin kişi başına düşen geliri 400 dolardı. Bugün 11 bin dolar ve her geçen gün daha da artıyor. O günlerde 14 tane üniversitemiz vardı, bugün 200'ün üzerinde üniversitemiz var. Artık her ilimizde yüksek eğitim verebilen yüksekokullarımız var" şeklinde konuştu.

Farklı bir nesil yetişiyor
Türkiye'nin eğitimde çok farklı bir noktaya ulaştığını vurgulayan Bağış, şunları kaydetti:
"Vatandaşın hassasiyetlerini istismar etmekle, insanların içine vesvese verip, korkutmakla hiçbir şey olmaz. Bunu sağlayabilmek için her şeyden önce eğitim gelir. Eğitime ayırdığımız bütçeyi Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümetin ayırmadığı kadar ayırdık ve bugün Türkiye bütçenin en büyük kalemini savunmaya değil, eğitime harcıyor. 165 bin yeni derslik açılmış son 9 yıl içerisinde. Türkiye'nin en ücra köşelerindeki dağ köylerinde bulunan okullarımızda bile internet bağlantısı var artık. Çok farklı bir nesil yetişiyor. Avrupa Birliği standardını yakalamak aslında budur. Vatandaşın yaşam standardını yükseltmektir. Şimdi böyle genç, dinamik bir nüfusun böyle bir eğitimle nereye geleceğini düşünün ama birileri de Türkiye'yi kitlemek için varsınlar Tandoğan'da toplansınlar. Onlara bu millet sadece güler. Çünkü bu millet zamanında o zihniyetin kontrolündeki Ankara'nın Anadolu'ya nasıl baktığını unutmadı. Bir şeyi onlara hatırlatmak istiyorum. O zamanın zihniyetinin Ankara'dan Anadolu'ya verdiği mesajdı bu; 'ne
demişler milliyetçilik lazımsa onu biz yaparız, komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var: Birincisi çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek, ikincisi askere çağırdığımızda askere gelmek. O zihniyetler geride kaldı. Bugün Türkiye'de milletin iradesini önemseyen bir hükümet iş başındadır ve bu hükümet, birileri şov yapacak diye, birileri Ankara'daki trafiği bir günlüğüne tıkadı diye bu milletin eğitim ihtiyacından vazgeçecek değiliz. Allah'ın izniyle bu milletin layık olduğu dört dörtlük eğitim sistemini oturtmak için hep birlikte çalışacağız."

"AB'YE KATILABİLME NOKTASINDA ELİMİZDEN GELEN KATKIYI VERİYORUZ"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise yaptığı konuşmada, "Ankara adına Avrupa Birliği'ne katılabilme noktasında elimizden gelen her türlü katkıyı veriyoruz. Avrupa Parlamentosu'ndan aldığımız ödüllerle bu konuya hazır olduğumuzu açıkça ilan ediyoruz" dedi.
"Ankara AB'ye Hazırlanıyor" projesiyle çok daha ciddi adımlar atacaklarını belirten Gökçek, "Amacımız Ankara ilindeki yerel yönetimlerin AB ile ilgili konularda, idari kapasitelerinin güçlendirilmesi ve farkındalılığın arttırılmasıdır. Tüm yerel birimlerin AB'ye Uyum Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu üyesi kuruluşların AB müktesebatı ve uyum süreci hakkındaki bilgi ve becerilerinin güçlendirilmesini, yerel düzeyde doğru ve etkin olarak uygulanmasını, AB mali yardımlarının yerel yönetimler tarafından en iyi
şekilde değerlendirilmesini hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Gökçek, proje kapsamında işbirliği yapan kurumlara kapasite artırımı ve proje hazırlama eğitiminin verileceğini, proje yarışmalarının düzenlenmesi ve AB tarafından finanse edilen başarılı proje örneklerinin yer alacağı proje fuarında bu projelerinin ödüllendirileceğini ve Ankara'daki yerel yönetimlerin AB'ye katılım öncesi mali yardım ve birlik programları hakkında bilgilendirilmek amacıyla seminerlerin düzenlenmesinin düşünüldüğünü belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.