banner

Milli Eğitim Bakanı Avcı’dan TEOG’la ilgili açıklama




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, idare mahkemesi kararı gereğince merkezi ortak sınavda 4 sorunun değerlendirme dışı tutularak puanların hesaplanmasıyla ilgili, sınava ve kılavuzuna uygun biçimde çocuklar için en uygun olduğunu düşündükleri çözümle sonuçları açıkladıklarını söyledi. 

Yunus Emre Enstitüsünce düzenlenen iftara gelişinde Avcı, gazetecilerin, 8. sınıf öğrencileri için yapılan 1. dönem merkezi ortak sınavlarda 4 sorunun hatalı olduğu yönündeki yürütmeyi durdurma kararına yapılan itirazın Bölge İdare Mahkemesince reddedilmesi ve ardından yeni puanlamanın açıklanmasına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanlığının bundan sonraki süreçlerde itiraz hakkından vazgeçtiğini söyleyen Bakan Avcı, öğrenciler ve velilerin herhangi bir şekilde mağdur olmamaları için bütün alternatif senaryolar üzerinde çalışma yaptıklarını daha önce de açıkladığını anımsattı.

Avcı, bugün de Bölge İdare Mahkemesinin itirazlarını reddetmesi üzerine, daha önce yaptıkları hazırlıklar doğrultusunda, çocukların yaz tatilini zehir etmemek için itiraz haklarından feragat ettiklerini bildirdi. 

Seviye belirleme sınavının (SBS) yürütmesinin durdurulması istemiyle daha önce açılan davada, mahkemenin 6 sonra karar verdiğini hatırlatan Avcı, "Benzer bir gecikmenin olması halinde çocuklarımızın ve velilerimizin mağdur olacağını hesaba katarak iptal edilen sorular olmaksızın kılavuzun 11. maddesinde belirtildiği gibi, diğer sorular üzerinden değerlendirmelerimizi yaptık, bugün de açıkladık. Böylece çocuklarımızın ve velilerimizin herhangi şekilde endişeye kapılmasına mahal olmadığını göstermiş olduk. Hayırlı olsun, çocuklarımıza başarılar, velilerimize iyilikler diliyorum" diye konuştu.

"Bütün girişimlere hazırlıklıyız"

Milli Eğitim Bakanı Avcı, özellikle bir yıldan beri ÖSYM'nin işlemleriyle ilgili birtakım girişimler olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: 

"Biz bütün bu girişimlere hazırlıklıyız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da. Biliyorsunuz bu merkezi ortak sınavlar yapılmadan önce de SBS sınavı bir oturumda ve belli merkezlerde yapılıyordu. Oysa biz ilçelere varıncaya kadar bütün okullarımızda bu sınavları çocukların kendi sınıflarında yaptık. O zaman da bunların başarılamayacağı, soruların çalınacağı, kopya olaylarının yaşanacağı, sınav kağıtlarının merkezlere, sınıflara zamanında ulaştırılamayacağı, ulaşsa bile cevapların merkeze ulaşmasında sorunlar yaşanacağı gibi pek çok söylenti ve girişim atlatıldı. Bu sefer de yine yasalara, sınava, kılavuzuna uygun biçimde, çocuklarımız için en uygun olduğunu düşündüğümüz çözümle sonuçları açıkladık. Hayırlı olsun."  

Bakan Avcı'nın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı iftar basına kapalı yapıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.