banner

ÖSYS tercih süresi uzatılacak mı? ÖSYM’den açıklama




ÖSYS tercih süresi ne zaman sona eriyor? ÖSYM'den üniversite tercihleriyle ilgili son dakika açıklaması. ÖSYM, 7 Temmuz’da başlayan üniversite tercihleri için verilen süresinin uzatılmayacağını bildirdi.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 7 Temmuz'da başlayan ÖSYS tercih işlemleri, 17 Temmuz saat 23.59'da sona erecek. Tercih süresi uzatılmayacak

Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak.  ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih işleminin ekrandaki uyarılara göre sonlandırılması gerekiyor.  Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda "2014-ÖSYS Tercihleriniz ………..' tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir" ifadesini görmeleri gerekiyor. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklaması gerekiyor.

Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra  tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

Ayrıca, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda; 106110415 kodlu Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 701 koşulu getirildi.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifresini özenle korumaları ve tercih rehberi veya tercih robotu gibi sanal sistemler de dahil hiçbir kimseyle veya yazılımla paylaşmamaları gerekiyor.  T.C. kimlik numarasının veÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi sorumlu olacak.

ÖSYM, 10 Temmuz’da ÖSYS kılavuzunda değişiklik yaptı

7 Temmuz 2014 tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda bazı değişiklik ve düzeltmelerle eklemelerin yapıldığını bildirdi. Adayların tercih süresi içince tercihlerini değiştirebileceği belirtildi. Yapılan değişik ve düzeltmeler şöyle;

7 Temmuz 2014 tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda aşağıdaki değişiklikler/düzeltmeler/eklemeler yapılmıştır:

1) Gülhane Askeri Tıp Akademisi‘nin talebi üzerine; 154. koşula, 11074 tür kodlu “Askeri Lise” eklenmiştir. Bu okul türünden mezun olanlar/olacaklar 104610037 ve 104610046 kodlu Askeri Tıp Fakültesi programlarını tercih edebileceklerdir.

2) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) talebi üzerine; TÜBİTAK tarafından Temel Fen ve Sosyal Bilimler alanında verilecek burslara ilişkin duyuru metnine kılavuzda yer verilmiştir.

Kılavuz yeni haliyle ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanmıştır. Bu değişiklikler nedeniyle tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar, tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.

Adayların tercihlerini yaparken, Kılavuzda yapılan düzenlemelere ve değişikliklere dikkat etmeleri gerekmektedir.

2014-ÖSYS’de tercih yapan/yapacak adaylara önemle duyurulur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.