banner

TEOG’da sınav sayısı düşüyor mu?




Temel eğitimden ortaöğretime geçiş (TEOG) kapsamında iki dönemde toplam 6 dersten yapılan merkezi ortak yazılı sınavların sayısı düşüyor mu?

Liselere giriş sınavına ilişkin değişikliklerin ayrıntıları netleşiyor. Sabah Gazetesi’nden Safure Cantürk’ün haberine göre, 2014-2015 eğitim yılında TEOG'un Türkçe, Matematik ile Fen ve Teknoloji'den yapılması planlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1.2 milyon ortaokul öğrencisinin liseye geçişini belirleyen ve bu yıl ilk kez uygulanan TEOG sonuçlarını değerlendirmeye başladı. Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte soruların iptal edilmesi sorunu ile karşı karşıya kalan MEB, gelecek eğitim öğretim döneminde TEOG üzerinde iyileştirmeler planlıyor. Öğrenci, öğretmen, okul yöneticisi ve velilere TEOG sistemi ile ilgili anket yapan Bakanlık, öğrencilerin doldurduğu anketlerin sonuçlarından ve veli taleplerinden yola çıkarak merkezi sınavların alanlarında azaltmaya gidecek. Üzerinde çalışılan yeni sisteme göre, bu yıl 6 dersten düzenlenen sınav gelecek yıl, 3 alanda gerçekleştirilmesi bekleniyor. Buna göre; bu yıl Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavlarından düzenlenen sınav gelecek yıl sadece Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji sınavları için yapılacak. Bu durumda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavları liselere geçişte ortaokul öğrencilerine merkezi sınav olarak uygulanmayacak. Eğitim muhabirleriyle iftarda bir araya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Bu senenin sonuçlarını değerlendiriyoruz. Anket yaptık anket sonuçları üzerinde simulasyonlar yaparak çalıyoruz" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.