banner

TEOG’da değişiklik yapılacak mı? İşte resmi açıklama




Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG’da sınav sayısınının 6'dan 3'e düşürüleceği iddia edilen yeni düzenleme ile öğretmenlere rotasyon konusunda sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde, önümüzdeki yıl 6 ders yerine 3 dersten merkezi yazılı yapılacağı iddialarına Twitter hesabından cevap verdi. Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG’la ilgili herhangi bir değişiklik planlaması olmadığını açıkladı.

8’inci sınıf öğrencilerine yönelik liseye geçiş için yapılan TEOG ilk defa 2013-2014 yılında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil olmak üzere 6 dersten merkezi yazılı sınavları olarak yapılmıştı. TEOG ile ilgili olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında sadece Türkçe, matematik ile fen ve teknoloji olmak üzere 3 dersten sınav yapılacağı iddia ediliyordu.

Tekin, öğretmenlere rotasyon konusunda ise şu açıklamayı yaptı;

“Bu konuda nihai karar yönetmelik ile düzenlenecek ve bu yönetmelik her mevzuat çalışmamızda yaptığımız gibi ilgili herkesin görüşü alınarak hazırlanacak” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.