banner

KPSS başvuruları bugün sona eriyor




KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları ne zaman sona eriyor? KPSS ortaöğretim (lise) ve KPSS önlisans (iki yıllık) başvuru süresi uzatılacak mı? KPSS'ye nasıl başvuru yapabilirim. ÖSYM’den yapılan en son KPSS duyurusu…

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur olabilmek için düzenlenen ve 8 Temmuz’da başlayan 2014 KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları için verilen süre bugün sona eriyor. KPSS başvuru süresi uzatılmayacak.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim (lise düzeyi) ile Önlisans ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) başvuruları 24 Temmuz Çarşamba günü sona eriyor. 8 Temmuz’da başlayan KPSS, ortaöğretim, önlisans ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) alanlarından yapılacak. KPSS önlisans düzeyi için yapılan sınav 27 Eylül’de, ortaöğretim düzeyinde yapılacak olan sınav ise 28 Eylül 2014 tarihinde yapılacak. KPSS DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans sınavı ise 18 Ekim 2014’te yapılacak.

KPSS SINAV SAATİ VE SÜRESİ : 09.30, 120 dakika (2 saat)

KPSS 2014 sınav ve başvuru ücreti

Sadece KPSS’ye (Genel Yetenek-Genel Kültür) girecek adaylar için: 40,00 TL

KPSS ve DHBT’ye girecek adaylar için: 80,00 TL

KPSS SINAV ÜCRETİ : 40,00 TL

DHBT TARİHİ, SAATİ VE SINAV ÜCRETİ : 18 Ekim 2014, 09.30, 40,00 TL

(DHBT’ye katılmak isteyen adayların, öğrenim düzeylerine bağlı olarak KPSS’ye (Genel Yetenek-Genel

Kültür) de katılmaları zorunlu olduğundan 80,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.)

KPSS ortaöğretim, önlisans ile KPSS DHBT ortaöğretim/önlisans sınavlarına başvuru işlemleri ÖSYM aracılığıyla yapılacak. Adaylar bu sınavlara ÖSYM’nin ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinde yayınlanan başvuru kılavuzuna göre başvurularını yapacaklar.

Aşağıdaki bağlantılardan kılavuz ve başvuru formuna ulaşabilirsiniz

KPSS başvuru ücretinin yatırılacağı bankalar

T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı

Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı

DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

**Sınav/yerleştirme ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

KPSS’ye kimler başvuru yapabilir?

ÖSYM’nin yayınladığı 2014 KPSS başvuru kılavuzunda, KPSS’ye ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adayların başvuru yapabileceği belirtildi.

İşte KPSS 2014 başvuru kılavuzundaki açıklama;

Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. 5-14 Mayıs 2014 tarihlerinde 2014-KPSS Lisans başvuruları alınmış olduğundan, 14 Mayıs 2014 tarihi ve öncesinde bir lisans diploması almaya hak kazanan adaylar 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a başvuramazlar. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

Açıklamada ayrıca,  yukarıda belirtilen durumda olan adaylardan, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de bu sınav ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans)  katılmak için başvuru yapmaları gerektiği bildirildi. ÖSYM’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak 2014-KPSS’ye ve 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları mümkün değildir.

Adaylar başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır.  Sınav ücretini yatırmak sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların başvurularını başvuru süresi içinde tamamlamaları gerekmektedir. Sınav ücretini yatırmış olsa bile sınava başvuru işlemini kılavuzda/duyurularda belirtildiği şekilde tamamlamayanların sınava katılmaları mümkün değildir.

İnternet’ten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için onay kodunu sisteme girmeleri, başvuru ekranında “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.” açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekmektedir.

Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir.

Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternet’ten bireysel başvurular  24 Temmuz 2014 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden ulaşacaklardır. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Kılavuzunda; başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adayların başvurularını tamamladıktan sonra başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru bilgilerini kontrol etmeleri önemle hatırlatılır.  

KPSS başvuruları nasıl yapılacak?

KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans'a, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girecek. Bu durumda olan adaylardan, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de bu sınavla Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans)  katılmak için başvuru yapmalar gerekiyor. Süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adaylar, 27-28 Eylül'de yapılacak 2014-KPSS'ye ve 18 Ekim'de yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılamayacak.

Adayların başvuru öncesi sınav ücretini yatırmış olması gerekiyor. Sınav ücretini yatırmak başvuru için yeterli değil. Sınav ücretini yatırmış olsa bile sınava başvuru işlemini, kılavuzda ya da duyurularda belirtildiği şekilde tamamlamayanların sınava katılmaları mümkün değil. 

İnternetten bireysel başvuru yapacak adayların, başvurularının tamamlanabilmesi için başvurularını onaylamaları ve ekranda "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı" açıklamasını mutlaka görmeleri ve kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekiyor.

Merkez aracılığıyla başvuran adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacıyla görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra, çıktı üzerinde yer alan onay kodunu görevliye bildirecek ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacak. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersiz olacak  ve sorumluluk adaya ait olacak.

Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacak internetten bireysel başvurular  24 Temmuz'da saat 23.59'da sona erecek.

Başvurusunu tamamlayanların süresi içinde ÖSYM'nin internet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) bilgilerini mutlaka kontrol etmesi, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek, başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmesi gerekiyor.

Adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden ulaşacak. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Kılavuzunda; başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Adayların başvurularını tamamladıktan sonra başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor.   

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.