banner

Hocaların hocası Sevda Şener hayatını kaybetti




Tiyatro araştırmacısı ve eleştirmen Prof. Dr. Sevda Şener bu sabah hayatını kaybetti.

Tiyatro araştırmacısı ve eleştirmen Prof. Dr. Sevda Şener, bu sabah hayatını kaybetti. Şener’in cenazesi 23 Temmuz Çarşamba günü öğle namazından sonra Ankara Kocatepe Camiinden kaldırılacak.

Sevda Şener kimdir

Şener, ilköğrenimini değişik illerde tamamlayıp, ortaöğrenimini Ankara ve Eskişehir'de bitirdikten sonra, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1956 yılında mezun oldu. İki yıl sonra aynı okulda açılan Tiyatro Bölümü'nde asistan olarak göreve başladı. İngiltere'de Bristol Üniversitesi'nin Dram Bölümü'nde iki dönem, Avusturya'da Viyana Üniversitesi Tiyatro Bilimi Enstitüsü'nde de bir dönem seminerlere ve derslere katıldı. 1962 yılında doktor, 1967 yılında doçent, 1972 yılında profesör unvanlarını alan Sevda Şener, 1995 yılında DTCF Tiyatro Bölüm Başkanlığı görevinden emekli oldu. Birçok ilde, üniversiteler ve çeşitli kültür - sanat kurumn ve kuruluşlarının düzenlediği sempozyum, seminer, panel ve açık oturumlara katıldı, bildiri ve konferanslar verdi, radyo ve televizyon konuşmaları yaptı. Tiyatro kuramları, dramaturji, eleştiri kuramları, estetik, çağdaş sanat, modern ve modern sonrası tiyatro konularında eğitmenlik yaptı. Birçok makale, kitap ve eleştiri yazan Sevda Şener, bir dönem Bilkent Üniversitesi'nde de ders verdi. Yazarın çeşitli dallarda ödülleri bulunuyor. Profesör Sevda Şener; Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nin kurucu üyesidir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.