banner

ÖSYM, MEB ve YÖK 'hatalı tür kodu' için çalışma başlattı




ÖSYM, üniversite yerleştirmelerinde, bazı sağlık meslek lisesi öğrencilerinin okul tür kodunun hatalı olması nedeniyle açıkta kaldığı yönündeki iddialara ilişkin, MEB ve YÖK’le hatalı tür kodu için çalışma başlattı

ÖSYM, üniversite yerleştirmelerinde, bazı sağlık meslek lisesi öğrencilerinin okul tür kodunun hatalı olması nedeniyle açıkta kaldığı yönündeki iddialara ilişkin, MEB ve YÖK ile birlikte sorunun en kısa sürede çözülmesi için çalışma yürütüldüğünü bildirdi. İlgili lise müdürlüklerini okul tür kodundaki değişikliği ÖSYM’ye bildirmediğini savundu.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, son günlerde sosyal medyadaki tartışmalarda ve bazı medya kurumları tarafından yapılan yayınlarda ÖSYM’deki hatalı kod uygulamasından dolayı Anadolu Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin mağdur edildiğine yönelik gerçek dışı bir yorum ile topluma yanıltıcı bilgiler sunulduğu belirtildi. ÖSYM sistemlerinde her okulunun bir kodu bulunduğu ifade edilen açıklamada, zaman zaman okulların adlarının, türlerinin değiştiği, okulların dönüşüme tabi tutulduğu vurgulandı. Bu nedenle ÖSYM’nin, her yılın başında tüm okul müdürlüklerinden okul kodlarını kontrol etmesi ve varsa bir değişiklik ilgili düzeltmelerin yapılmasını istediğine yer verilen açıklamada,  2013 yılı başında da ÖSYM tarafından diğerlerinde olduğu gibi Türkiye’deki tüm Anadolu sağlık meslek lisesi müdürlerinin de okul kodlarını kontrol edip yanlışlık varsa düzeltmesini talep ettiğine işaret edildi.

Okul müdürlüğü ÖSYM’ye bildirmedi

Bu kapsamda 300’ün üzerinde lise müdürlüğünün okul kodlarını ÖSYM sistemine doğru girmiş olmasına rağmen bazı Anadolu sağlık meslek lisesi müdürlüklerinin ilgili düzeltmeyi yapmadıklarına dikkat çekilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“ÖSYM sistemlerinde herhangi bir hata söz konusu olmayıp  söz konusu sağlık meslek liselerinin  Anadolu sağlık meslek lisesi türüne dönüştürüldüğü ÖSYM sistemine ilgili okul müdürlükleri tarafından bildirilmediğinden doğal olarak bu okullarda okuyan öğrenciler sağlık meslek lisesi mezunu olarak görülmüşlerdir. Aynı şekilde söz konusu olan bu okullarda okuyan öğrenciler de başvuru sırasında bu yanlışlığı düzeltmemişlerdir. Kendileri başvuru formu üzerindeki sağlık meslek lisesi öğrencisi oldukları bilgisini doğrulamış ve kayıtlarını tamamlamışlardır. ÖSYM sistemine kayıtlı çok sayıda sağlık meslek lisesi mezunu öğrenci de bulunuyor. O nedenle bir okulun ve öğrencinin Anadolu sağlık meslek lisesi veya öğrencisi olup olmadığını sistemin belirleme şansı bulunmuyor. Söz konusu sorunun çözülmesi için ÖSYM, MEB ve YÖK birlikte en kısa sürede bir çözüm üretilmesi için bir çalışma yürütmektedirler.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.