banner

TBMM’de MEB ve ÖSYM ile ilgili o madde kabul edildi




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dün TBMM Genel Kurul'da görüşülen ve kamuoyunda "Torba Kanun Tasarısı"na ilişkin kabul edilen maddeler arasında Mili Eğitim Bakanlığı için de bir madde bulunduğunu belirterek, "Haziranda yaptığımız sınavlarla ilgili varsa yargıya gitmek isteyenler buyursun gitsinler ama mahkemelerde 45 gün içerisinde işi sonuçlandırsın ki çocuklarımız okullarına başlamadan önce nihai yargı kararını alalım ve uygulayalım. Onun için dün öyle bir yasa maddesini meclisimiz kabul etti" dedi. 

Bakan Avcı, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ziyaretinde yaptığı konuşmada, son 12 yılda AK Parti hükümeti döneminde, başka pek çok il gibi Bilecik'inde geçmiş yılların ihmallerinden kaynaklanan açıkları kapatmak için ciddi bir mesafe aldığını ve daha da alacağını söyledi.

AK Parti'nin iktidara geldiği zaman 8 yaşında olan çocukların bugün oy kullanma çağına geldiğini dile getiren Bakan Avcı, şöyle konuştu: 

"Bu çocuklar, gençler, bundan öncesini bilmiyorlar. 2002, 2003'den önce yollar, hastaneler, okullar ne durumdaydı, bunları gençler bilmiyorlar. Onları yaşamadılar. Onları biz yaşadık. gençlerimiz çok şükür o günleri yaşamadılar, bundan sonra da yaşamasınlar. Ama, Gülümbe rampasının da her zaman böyle güzel olmadığını onlar bilsinler. Onlara bunu başa kakmadan, güzel, güzel anlatmamız lazım. AK Parti'nin sağlık, ulaşım, güvenlik, adalet, eğitim de ne yaptığını Bilecik'te, Pazaryeri'nde, Bozüyük'te ne yaptığını tane, tane, bıkmadan usanmadan anlatmamız gerekiyor. Bilecik eğitim bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde. Biz üniversiteye giriş başarı sıralaması uygulamasında illerimizin durumlarını açıklamıyoruz. 'İller arasında gereksiz bir rekabet duygusuna yol açmasın' diye. Açıklamamamızın bir sebebi daha var. Son üniversiteye giriş sıralamalarında Milli Eğitim Bakanı olarak açıkladığınız taktirde insanlarımız, ya ne oluyor diyeceği Bilecik ve Eskişehir çok üst sıralarda yer aldı. Onun için açıklamadık, yanlış anlaşılır diye ama çok şükür Bilecik üniversite girişlerinde çok iyi durumda, eğitim alt yapısında da çok iyi durumda."

Dün TBMM'de, kamuoyunda "Torba Kanun Tasarısı" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın kabul edilen maddeleri arasında Mili Eğitim Bakanlığı için bir madde bulunduğunu ve bunun kabul edildiğini anlatan Bakan Avcı, şu ifadeleri kullandı: 

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve ÖSYM'nin yaptığı sınavların mahkeme süreci ile ilgili bir maddeydi. Biliyorsunuz daha önce haziran ayında yaptığımız 6 ay sonra çocuklar okula başladıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verildi, benzer süreçleri başka sınavlar ile ilgili ortalığı karıştırmak için bunu iyi bir araç olarak değerlendiriyorlar onun için bir yasal düzenleme yapıyoruz. Bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı sınavlarla ilgili eğer mahkemeye müracaat edilecekse 10 gün içinde müracaat edilsin, mahkeme belli bir süre içerisinde esastan görüşerek karar versin."

"Temyiz süresini 15 gün de sınırlandıralım"

"Yürütmeyi durdurma kararı verirse, Milli Eğitim Bakanlığı olarak işi uzatmamak için itiraz etmeyeceğiz" diyen Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Temyiz süresini de 15 gün de sınırlandıralım. Böylece haziranda yaptığımız sınavlarla ilgili varsa yargıya gitmek isteyenler buyursun gitsinler ama mahkemelerde 45 gün içerisinde işi sonuçlandırsın ki çocuklarımız okullarına başlamadan önce nihai yargı kararını alalım ve uygulayalım. Onun için dün öyle bir yasa maddesini meclisimiz (TBMM) kabul etti. İnşallah önümüzdeki dönemde artık, mahkemeler üzerinden velileri, milyonlarca öğrenciyi tedirgin etmeye yönelik tezgahları da böylece inşallah boşa çıkarmış olacağız."

Bakan Avcı'ya ziyarette AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz eşlik etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.