banner

‘Sayın Çiçek'i tanımıyoruz artık’




CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Genel Kurul’da sert konuştu.

‘Sayın Çiçek'i tanımıyoruz artık’Kanun teklifinin daha komisyon aşamasında ''sakat'' hale geldiğini savunan İnce, ''Çankaya'da oturan zat, AKP'nin Cumhurbaşkanı olmasa, bu teklifi elinin tersiyle iter ama Cumhurbaşkanı olacak, milletin Cumhurbaşkanı olacak. AKP'nin sıcak siyasetini yüreğinde hissetmeyecek. Anayasa Mahkemesi sizin mahkemeniz olmasa oradan da döner'' diye konuştu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in uygulamalarını eleştiren İnce, şöyle devam etti: ''Sayın Çiçek evrak memurudur. Bu saatten itibaren Çiçek'i tanımıyoruz artık CHP grubu olarak. İl il geziyor. Neymiş 'Yeni Anayasa İçin Türkiye Konuşuyormuş. Meclis'te zorbalık hüküm sürmüş, milletvekilleri tekmelenmiş, Meclis Başkanı gıkını çıkaramıyor. Gözünü koltuk doyursun. 30 yıldır milletvekilisin. Her şey oldun. Ne olmayı bekliyorsun daha bir kere devlet adamı ol, frak giymeyle Meclis Başkanı olunmaz. Meclis Başkanı milletvekillerinin hakkını, hukukunu savunacak.

8 kesintisiz yıllık eğitimin zararlarını ortaya koyan bir rapor var mı? 15 yıl olmuş bu sisteme geçileli. 10 yılı size ait neden düzeltmediniz? Yeni sisteme harcanacak para nereden bulundu?

Bazı illerin valilerinin, kanun teklifini protesto etmek için Ankara'ya gelmek isteyen öğretmenlere izin vermediğini öne süren İnce, ''Öğretmeleri Ankara'ya bırakmayan valilere sesleniyorum; gün gelir hesap döner. Devletin, milletin valisi olun'' dedi.

AK Parti milletvekillerine de seslenen İnce, ''Gün gelecek sizi ne sayısal çoğunluğunuz ne de sırtınızı sıvazlayan Obama kurtaracak'' ifadesini kullandı.

Nazım Hikmet'in, ''Bulutlar Adam Öldürmesin'' adlı şiirinden dizeler okuyan İnce, ''Size çakma bir ustanın değil gerçek bir ustanın sözleriyle yanıt vermek istedim'' şeklinde konuştu.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak maddelerin görüşülmesine geçildi.

Verilen aranın ardından Hükümet ve Komisyon'un yerine oturmaması üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşimi bugün saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.