banner

İlkokula yeni başlayan öğrencilere satranç takımı dağıtılacak




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim döneminde ilkokul birinci sınıf öğrencilerine 26 bin 555 satranç takımı dağıtacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ilkokul birinci sınıf öğrencilerine 26 bin 555 satranç takımı dağıtılmasına yönelik protokol imzalandı.

Başiskele ilçesindeki otelde düzenlenen törende konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay, "Doğru Hamle'de Buluşalım Projesi"nin üçüncü yılına girdiğini belirterek, çocukların satrancı öğrenmeleri için birçok proje geliştirdiklerini söyledi.

Projenin kendilerini en çok heyecanlandıran ve amaçlarına en fazla yaklaştıran altın hamle olduğunu ifade eden Tulay, diğer illere de örnek olduğunu kaydetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da çocukların her zaman en iyisine layık olduğunu dile getirerek, geleceğin onların omuzlarında yükseleceğini anlattı.

Çocukları birçok açından geleceğe hazırlanmanın görevleri olduğuna dikkati çeken Karaosmanoğlu, "Çocukların en önemli zeka sporu satrancı öğrenmelerini hedefledik. 3 yıl önce bu projeyi başlattık. Tüm birinci sınıflara satranç takımı verdik. Bu kapsamda öğretmenler de bu eğitimin parçası haline geldi. Hedefimiz, tüm çocukların satranç öğrenmesini sağlamaktır. Hayat da esas itibarıyla satranç, doğru hamle yapılırsa kişi mutlu olur. Çocuklarımızın da hayatlarında her zaman doğru hamleler yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

Karaosmanoğlu, her zaman eğitimin yanında olduğunu ifade ederek, "Satrancın yanı sıra çocuklara tablet bilgisayar dağıttık ve bunun Türkiye'de örneği bulunmuyor. Bu eğitim-öğretim döneminde de Kocaeli'de eğitim gören birinci sınıflara düzenlenecek törenle 26 bin 555 satranç takımı verilecek" bilgisini paylaştı.

Konuşmaların ardından Tülay, Karaosmanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik protokole imza attı..

Yeni eğitim-öğretim dönemindekilerle 3 yılda 91 bin 555 satranç takımı dağıtılmış olacağı öğrenildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.