banner

AÖF’te bazı dersler için öğrencilere muafiyet hakkı




Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültelerinde 2014-2015 öğretim yılı güz döneminden itibaren bazı dersler için muafiyet uygulanacağı belirtildi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinde 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren bazı dersler için muafiyet uygulanacağı açıklandı.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Açıköğretimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ve Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, muafiyetin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I - II, Türk Dili I - II, Yabancı Dil I - II, Temel Bilgi Teknolojileri I - II derslerini kapsayacağını, muafiyet işlemlerinin uygulanmasında öğrencinin kayıt grubunun önem taşıdığını ifade ettiler. Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinde kayıtlı iken, bahse konu ders ya da dersleri almış ve başarmış öğrencinin kayıtlı olduğu veya kayıt yaptıracağı programdaki muafiyet işlemleri ilgili fakülte tarafından yapılacağından, bu öğrencilerin herhangi bir işlem yapmalarına gerek olmadığını belirten Prof. Dr. Güney ve Prof. Dr. Banar, "Muafiyet fırsatından Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında herhangi bir yükseköğretim programında yukarıda adı geçen ders ya da dersleri almış ve başarmış olan öğrenciler de faydalanabilecektir. Mezunların, Mezuniyet Belgesini, kayıtlı veya kaydı silinmiş öğrencilerin ise onaylı Muafiyet Talep Formu'nu veya bu dersleri alıp başarılı olduğunu gösteren resmi yazıyı AÖF bürolarına teslim etmeleri istenmektedir. İstenilen belgelerin ilk kez kayıt yaptıracak öğrenciler tarafından kayıt esnasında, kayıtlı veya kaydı silinmiş öğrenciler tarafından ise 20-29 Ağustos 2014 tarihleri arasında teslim edilmesi gerekmektedir" dediler.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar ayrıca, muafiyet konusunda ayrıntılı bilgiye http: //www.anadolu.edu.tr adresindeki rektörlük duyuruları bölümünden ulaşılabileceğini kaydettiler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.