banner

Irkçı Twit atan öğrenciye ceza!




İngiltere Premier League takımlarından Bolton'da forma giyen siyahi futbolcu Fabrice Muamba için sosyal paylaşım sitesi twitter'da ırkçı ifadeler kullanan Liam Stacey, 56 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Irkçı Twit atan öğrenciye ceza!Swansea Üniversitesi'nde öğrenim gören Stacey, Federasyon Kupası çeyrek finalindeki Tottenham maçında kalp krizi geçirerek yere yığılan Muamba ile ilgili twitter hesabından, ''Kahkahalarla gülüyorum, Muamba öldü'' diye yazdı. Bu ifadenin yanı sıra Stacey'nin hesabında başka ırkçı sözler de sarf ettiği belirtildi.

Mahkemede, kendisini içkili olduğu için bu tür ifadeler kullandığını belirterek savunan 21 yaşındaki Galli öğrencinin üniversiteden atılma ihtimali de bulunuyor. Stacey'nin cezaevine götürülmeden önce kelepçe takıldığı sırada ağladığı da basına yansıdı.

Bu arada, 10 gündür hastanede tutulan 23 yaşındaki Muamba'nın sağlık durumunda her geçen gün gelişme gözlendiği de belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.