banner

TEOG yerleştirme tercih sonuçları açıklanıyor




22 Ağustos 2014 saat 14.28 itibariyle Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için liselere yerleştirme tercih sonuçlarının az sonra açıklanması bekleniyor. TEOG’da başarısız olan ya da hiçbir liseye yerleşemeyen aday hangi liselere, nasıl kayıt yaptıracak? İşte TEOG tercih sonuçları haberi ve 2014 TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıtlarla ilgili merak edilenler;

TEOG yerleştirme tercih sonucunuzu öğrenmek için buraya Tıklayın

E-okul aşırı yoğunluktan çöktü Bakanlık hala TEOG tercih sonuçlarını açıklamadı. Az sonra açıklanması beklenen TEOG sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz. Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için liselere yerleştirme sonuçları 22 Ağustos Cuma günü bugün açıklanıyor. Lise adayları, TEOG yerleştirme tercih sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://oges.meb.gov.tr/ internet adresinden ya da https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden kullanıcı adı şifreleri ile sisteme giriş yaparak öğrenebilecek. TEOG’da liselere yerleşemeyen öğrencilerin liselere kaydı ve yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak? İşte TEOG yerleştirme tercih sonuçları ve TEOG kapsamında liselere yerleşemeyen adayların liselere yerleştirme işlemleri ile ilgili merak edilenler;

8 Ağustos’ta sona eren TEOG tercihlerine göre, lise adayları

Anadolu liselerine,

-Anadolu imam hatip liselerine,

-Çok programlı Anadolu liselerine,

- Fen liselerine,

-Mesleki ve teknik Anadolu liselerine,

- Sosyal bilimler liselerine,

-Mesleki ve teknik eğitim merkezlerine,

-Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve YEP’e göre öğrenci alan özel okullara 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için, öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puanına (YEP) göre okul türlerine yerleştirilecek. Toplam 15 Tercih hakkı bulunan öğrenciler TEOG 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı yerleştirme sonuçlarını 22 Ağustos Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://oges.meb.gov.tr/ internet adresinden ya da https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden kullanıcı adı şifreleri ile sisteme giriş yaparak öğrenebilecek. Sonuçlara ilişkin bilgiler isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla SMS şeklinde de gönderilecek. 22 Ağustos’ta TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra resmi ve özel okulların açık kalan kontenjanlarına ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda, yerleştirmeye yönelik nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.

TEOG kapsamında nakil başvuruları 25 Ağustos’ta başlıyor

Nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacak. 25-28 Ağustos'ta saat 17.00’ye kadar nakil müracaatları alınacak. 29 Ağustos saat 19.00’da da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecek. Nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak.

TEOG kapsamında tercih ettiği okula yerleşen adayların kayıtları ne zaman ve nasıl yapılıyor?

TEOG’da yerleştirme işlemi sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar 22 Ağustos’ta TEOG yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte belirlenmiş olup kesin kayıtları sistem tarafından otomatik olarak aynı tarihte yapılıyor.

TEOG’da ek yerleştirme yapılacak mı?

TEOG kapsamına liselere geçiş için ek yerleştirme yapılmayacak. Yerleştirme işlemi bir defa yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacak

TEOG yerleştirme sonuçları 2014-2015

TEOG’da liselere yerleşen öğrencilerin TEOG 2014-2015 yerleştirme tercih sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

TEOG’da boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yerine nakil yoluyla yerleştirme yapılacak

MEB’in TEOG yerleştirme kılavuzunda verdiği bilgilere göre, yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra resmî ve özel okulların açık kalan kontenjanlarına ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda, yerleştirmeye yönelik nakil yoluyla öğrenci kaydedileceği ifade edildi.

MEB’in TEOG yerleştirme tercih sonuçları ile nakil açıklaması

TEOG kapsamında nakil işlemleri 25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında (saat 17:00’ye kadar) nakil alınacak. 29 Ağustos 2014 saat 19:00’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacak. Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecek. Yerleştirmeye yönelik nakil müracaatları haftalık olup, her bir periyot için nakil müracaatı ayrı ayrı yapılacak.

İşte TEOG nakil başvuru detayları

•             YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014 tarihinde açıklanacak ve öğrencilere sınav sonuç belgesi gönderilmeyeceğinden, http://www.meb.gov.tr

http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla birlikte sonuçlar öğrenilebilir.

Nakil İşlemleri

•             Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri ve 2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzuna göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılında hazırlık sınıfına veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula yerleştirmeye yönelik nakil talebinde bulunabilirler.

•             Bu durumda yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın, başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

•             Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacaktır.

•             25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında (saat 17:00’ye kadar) nakil müracaatları alınacaktır. 29 Ağustos 2014 saat 19:00’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

•             Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecektir. Yerleştirmeye yönelik nakil müracaatları haftalık olup, her bir periyot için nakil müracaatı ayrı ayrı yapılacaktır.

TEOG kapsamında lise adayları tercihlerini kendi veya velisi tarafından, https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yapabildiği gibi öğrencinin 8’inci sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapabildi.

TEOG kapsamında bu yıl tercihler, okul tercih kodlarına göre yapıldı. Tercihler,  A grubu ve okul türlerine göre yapılan tercihleri içeren B grubu olmak üzere iki grupta alındı. A grubu için öğrencilerden tüm okul türlerini içerebilen 15 adet tercih alınırken, öğrencilerin A grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, B grubu tercihleri ise sadece okul türlerine göre yapıldı.

Okul tercih kodlarına göre oluşturulacak A grubu tercih işlemleri, MEB’in http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre öğrenci velisi tarafından 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında en fazla 15 (onbeş) tercih olmak üzere yapıldı. Okul türlerine göre oluşturulan B grubu tercih listesinde, en az 4 (dört) okul türü zorunlu olarak seçildi.

Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için; okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1’deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak yapıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.