banner

Liselere nakil başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?




TEOG tercih sonuçlarının bugün açıklanmasının ardından 25-28 Ağustos tarihleri arasında nakil başvuruları alınacak. Liselerin boş kalan kontenjanlarına nakil işlemleri nasıl yapılacak? İşte TEOG kapsamında liselere nakil başvuru detayları;

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında lise tercih sonuçlarını bugün açıklamasının ardından boş kalan kontenjanlar için nakil işlemleri başlayacak. Bu yıl ilk kez hazırlık sınıfına veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula yerleştirmeye yönelik nakil talebinde bulunmaları hâlinde TEOG yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın, başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. TEOG sonrası yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacak.

Nakil başvuruları 25-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak

Nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacak. 25-28 Ağustos'ta saat 17.00’ye kadar nakil müracaatları alınacak. 29 Ağustos saat 19.00’da da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

Nakil işlemleri haftalık olarak Eylül ayı sonuna kadar yapılacak

Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde 26 Eylül'e kadar haftalık periyotlarla devam edecek. Nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak.

TEOG yerleştirmeye yönelik nakil başvuruları haftalık olup, her bir periyot için nakil başvurusu ayrı ayrı yapılacak. 26 Eylül'e kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Nakil yerleştirme döneminde, başka bir resmî/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. İşlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecek.

Ekim ayı itibariyle yapılacak nakillerde Eylül ayı sonuna kadar yapılan nakiller sonucu oluşan taban puan esas alınacak.

İşte TEOG nakil başvuru detayları

•             YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014 tarihinde açıklanacak ve öğrencilere sınav sonuç belgesi gönderilmeyeceğinden, http://www.meb.gov.tr

http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla birlikte sonuçlar öğrenilebilir.

Nakil İşlemleri

•             Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri ve 2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzuna göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılında hazırlık sınıfına veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula yerleştirmeye yönelik nakil talebinde bulunabilirler.

•             Bu durumda yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın, başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

•             Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacaktır.

•             25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında (saat 17:00’ye kadar) nakil müracaatları alınacaktır. 29 Ağustos 2014 saat 19:00’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

•             Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecektir. Yerleştirmeye yönelik nakil müracaatları haftalık olup, her bir periyot için nakil müracaatı ayrı ayrı yapılacaktır.

TEOG kapsamında lise adayları tercihlerini kendi veya velisi tarafından, https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yapabildiği gibi öğrencinin 8’inci sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapabildi.

TEOG kapsamında bu yıl tercihler, okul tercih kodlarına göre yapıldı. Tercihler,  A grubu ve okul türlerine göre yapılan tercihleri içeren B grubu olmak üzere iki grupta alındı. A grubu için öğrencilerden tüm okul türlerini içerebilen 15 adet tercih alınırken, öğrencilerin A grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, B grubu tercihleri ise sadece okul türlerine göre yapıldı.

Okul tercih kodlarına göre oluşturulacak A grubu tercih işlemleri, MEB’in http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre öğrenci velisi tarafından 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında en fazla 15 (onbeş) tercih olmak üzere yapıldı. Okul türlerine göre oluşturulan B grubu tercih listesinde, en az 4 (dört) okul türü zorunlu olarak seçildi.

Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için; okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1’deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak yapıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.