banner

Üniversite kayıtları 1 Eylül Pazartesi başlıyor




Üniversite ve AÖF kayıtları 1 Eylül Pazartesi,  sınavsız ikinci üniversite kayıtları ise 29 Eylül'de başlıyor. Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Açıköğretim Fakültesi'ni (AÖF) kazanan adayların kayıt işlemleri ne zaman? Sınavsız üniversite kayıt tarihleri açıklandı mı? AÖF sınavsız ikinci üniversite kayıt takvimi. Üniversitelere e-kayıt tarihi ne zaman sona eriyor? İşte 2014-2015 üniversite ve AÖF kayıt takvimi; 

Eğitimtercihi- Üniversiteyi kazanan öğrencilerin e-devlet üzerinden online kayıt işlemleri 2 Eylül’de sona eriyor. Kayıtlarını kazandıkları üniversitelere giderek yaptırmak isteyen öğrencilerle Açıköğretim fakültelerine (AÖF) yerleşen öğrencilerin  kayıt işlemleri ise 1 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bütün üniversitelerde 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak. Açıköğretim fakültelerine (AÖF) kayıtlar 1-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Üniversiteyi kazanan öğrencilerin üniversiteye gitmeden, 26 Ağustos’ta başlayan e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-kayıt işlemleri 2 Eylül’de sona eriyor. Kayıtlarını kazandıkları üniversitelere giderek yaptırmak isteyen adayların kayıt işlemleri 1 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

2014-2015 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bütün üniversitelerde 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak.

e-kayıt işlemleri 2 Eylül'de sona eriyor

e-devlet üzerinden online kayıt işlemleri bu yıl 32 üniversite için yapılıyor.

YÖK bu yıl ilk defa, 32 üniversiteden internet üzerinden kayıt alacak. 32 üniversiteye kayıt yaptıracak 370 bin 782 öğrenciden 124 bin 697'si e-Kayıt uygulamasını kullanarak kayıt yaptırabilecek.

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr/ adresinde "e-hizmetler" bölümü altında yer alan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başlığı altında yarın açılacak "Üniversite e-Kayıt" seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.

Söz konusu uygulama ile 32 üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler, isterlerse 26 Ağustos - 2 Eylül arasında e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirebilecek ya da 1-5 Eylül arasında üniversitelerine giderek şahsen kayıt yaptırabilecek. Elektronik ortam üzerinden kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek olmayacak. Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecek.

Kayıt süresince YÖK web sitesi ile üniversite web sitelerinden yapılacak duyuruların takip edilmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, elektronik kayıt yapılabilecek üniversiteler şöyle sıralandı:

"Adıyaman Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Erzurum Teknik  Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi."

Açıköğretim fakültelerine (AÖF) kayıt işlemleri 1-12 Eylül'de gerçekleştirilecek

Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) Açıköğretim, İktisat, İşletme fakültelerine yerleştirilen adaylar, kayıt işlemlerini 1-12 Eylül'de gerçekleştirecek.

AÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin merkezi açık öğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri'ne, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'yle (ÖSYS) yerleştirilen adaylar ile Yurtdışı Öğrenci Giriş Sınavı (AYÖS) ve af kapsamında kayıt yaptıracak adayların kayıt işlemlerinin 1-12 Eylül arasında yapılacağı bildirildi.

Söz konusu tarihler arasında işlemlerini yaptırmayan adayların, sonradan kayıt için herhangi bir hak iddia edemeyeceği belirtildi.

Adaylar, internet başvuru ve kayıt kılavuzu ile öğrenci kılavuzuna "http://ogrenci.anadolu.edu.tr" ya da "http://kayit.anadolu.edu.tr" internet sitesinden ulaşabilecekler.

Sınavsız üniversite kayıt tarihleri

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavsız üniversite kayıtları ile İstanbul Üniversitesi, sınavsız ikinci üniversite kayıt tarihleri belli oldu.

2014-2015 öğretim yılı Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine İkinci Üniversite kapsamında planlanan internet başvuru ve kayıt tarihleri şu şekilde;

İnternet Başvuru Tarihi

29 Eylül – 17 Ekim 2014

AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi

29 Eylül – 17 Ekim 2014

AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi

16 - 17 Ekim 2014

İstanbul Üniversitesi uzaktan eğitim fakültesi ikinci üniversite kayıtları Eylül ayı içinde alınacak

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) aracılığıyla açılan ve sınava girmeden başlatılan İkinci Üniversite’de sosyoloji, iktisat, işletme, tarih, coğrafya ve felsefe lisans programları bulunuyor. Yeni açılan sosyal hizmetler, havacılıkta yer hizmetleri yönetimi, hukuk büro yönetimi ve sekreterliği, kültürel miras ve turizm, sağlık kurumları işletmeciliği, tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümlerine lisans ve önlisansta okuyan ya da mezunlar başvuru yapabilir. Lisans programlarına ise dört yıllık bölüm bitirmiş ya da öğrenciliği devam edenler başvurabiliyor.

Bilgi için: auzef.istanbul.edu.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.