banner

Milli Eğitim Bakanı değişecek mi? Gözler bu toplantıda




Bakanlar Kurulu bugün toplanıyor. Dikkatler bugün kabinede yapılacak köklü değişime odaklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı ise hala muamma. 24 Ocak 2014’te Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yerine TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın başına getirilen Nabi Avcı, bu görevine devam mı edecek yoksa koltuğu bir başka isme mi devredecek.

Eğitimtercihi- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ahmet Davutoğlu'nu, 62. hükümeti kurmakla görevlendirmesine dair tezkere Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'nin 3. mükerrer sayısında, Bakanlar Kurulunun Yeniden Kurulması İçin Konya Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Görevlendirilmesine Dair Tezkere yer aldı. Tezkerede, Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 109. maddesi uyarınca, AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu'nun görevlendirildiği kaydedildi. Ayrıca, seçilecek bakanların atamaları yapıldıktan sonra Bakanlar Kurulu listesinin açıklanacağı belirtildi.

Gözler bugün açıklanacak yeni Bakanlar Kurulu'na çevrildi. Kabineye bakan olarak girecek yeni isimler arasında Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Genel Başkan yardımcıları Numan Kurtulmuş ile Mustafa Şentop ve Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin ismi öne çıkıyor. Başbakan adayları arasında adı geçen Binali Yıldırım’ın da yeniden kabineye girebileceği konuşuluyor.

24 Ocak 2014’te Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yerine TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın başına getirilen Nabi Avcı, bu görevine devam mı edecek yoksa koltuğu bir başka isme mi devredecek. Bugün kabinede yapılacak değişiklik sonrası bu sorunun cevabı da netleşecek. 

İşte bugünkü program

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu'nu dün akşam Çankaya Köşkü'nde kabul ederek, hükümeti kurma görevini vermişti.

Davutoğlu, kabinesini bugün saat 11.30'da Çankaya Köşkü'nde Erdoğan'a sunacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenleyeceği basın toplantısında yeni kabineyi açıklayacak ve soruları yanıtlayacak.

Davutoğlu, akşam saatlerinde de AK Parti MKYK toplantısına başkanlık edecek.

Nabi Avcı kimdir? Nasıl Milli Eğitim Bakanı oldu?

Nabi Avcı 8 Ekim 1953 tarihinde Bilecik'te doğdu. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. İletişim profesörüdür. Anadolu Üniversitesi'nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi. 1995 ve 1996 yıllarında Kanal7 Televizyonunda 360 derece isimli program yaptı. Aynı dönemde Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yöneticilik yaptı. [1].Milli Eğitim Bakanlığı'nda ve Başbakanlık'ta danışman olarak çalıştı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AKP'den milletvekili aday adaylığı için bu görevlerinden istifa etmiştir. XXIV. dönem TBMM Eskişehir milletvekilidir. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Milli Eğitim Bakanı olmuştur

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.