banner

Bakan Avcı’dan Kürtçe öğretmen atama açıklaması




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kürtçe öğretmenlerinin il milli eğitim müdürlüklerine bu yıl atanarak görevlendirileceğini belirtti.

Hürriyeteğitim’de yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ”Hangi ilde kaç Kürtçe, Lazca, Çerkezce öğretmenine ihtiyacımız var, bunların dökümlerini çıkarıyoruz. Bu alanda tezsiz yüksek lisans, lisans eğitimi yapan öğrencilerimiz bu derse öğretmen olarak atanacaklar. Her okulda Kürtçe öğretmene ihtiyacımız yok. Onları il milli eğitim müdürlüklerine atayacağız. Sonra il milli eğitim müdürü öğretmen arkadaşlarımızı hangi okulda bu ders seçilmişse oralara görevlendirilecek. Bu alanda da eğitim gören öğretmen adaylarımız bu ders yılından itibaren atanacak” dedi.

Öğretmen atamalarında yeni branşların olduğunu da açıklayan Bakan Avcı, şu bilgileri verdi:

“Seçmeli ders olarak ‘Yaşayan Diller ve Lehçeler’ diye bir dersimiz var. Bu ders altında Kırmançi, Zazaki yani Kürtçe, Kafkas dillerinden seçmeli derslerimiz mevcut. Elimizde hangi branşlarda ne kadar öğretmene ihtiyacımız var önce buna bakıyoruz. Bu branşlarda en çok hangi illerde açığımız var ona bakıyoruz. 40 bin yeni öğretmen adaylarımızı, ihtiyaç duyduğumuz branşlara göre oranlıyoruz. Hangi ilde kaç Kürtçe, Lazca, Çerkezce öğretmenine ihtiyacımız var, bunların dökümlerini çıkarıyoruz. Bu alanda tezsiz yüksek lisans, lisans eğitimi yapan öğrencilerimiz bu derse öğretmen olarak atanacaklar. Ama bunları okullara atayamıyoruz, her okulda Kürtçe öğretmene ihtiyacımız yok. Onları il milli eğitim müdürlüklerine atayacağız. Sonra il milli eğitim müdürü öğretmen arkadaşlarımızı hangi okulda bu ders seçilmişse oralara görevlendirilecek. Bu alanda da eğitim gören öğretmen adaylarımız bu ders yılından itibaren atanacak.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.