banner

15 bin kontenjan boş kaldı İkinci nakil başvuruları pazartesi




TEOG kapsamında 29 Ağustos 2014 Cuma günü itibariyle liselerde ne kadar boş kontenjan oluştu. TEOG nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İkinci nakil başvuruları ne zaman başlıyor? Liselerin boş kontenjanlarına nakil başvuruları ne zaman başlıyor? İşte Bakan Nabi Avcı'dan son dakika açıklaması;

Milli Eğitim Bakanı Avcı, TEOG’da nakil işlemlerine ilişkin son alınan bilgilere göre 15 bine yakın kontenjanın boşaldığını ve pazartesi gününden itibaren bu kontenjanlara nakil başvurusu yapılabileceğini belirtti.

Nakil sonuçları bugün akşam 19:00’da ilan edilecek. İkinci nakil kayıt tarihi 1 Eylül

Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Bu haftadan itibaren özel okullara geçişler  başladığı için devlet okullarımızda yeni kontenjanlar oluştu. Son aldığım bilgiye  bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak  devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden  itibaren yapılabilecek."

Nakil sonuçları bugün akşam 19:00’da ilan edilecek. İkinci nakil kayıt tarihi 1 Eylül

Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alındı.  İlk nakil başvuru sonuçları 29 Ağustos Cuma günü saat 19.00'da ilan edilecek. İkinci nakil başvuruları 1 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak.

Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek.

26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Bakanlığın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.