banner

Sonunda o öğretmenler açlık grevine başladı




Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji bölümü tezsiz yüksek lisans programından mezun olan Kürtçe öğretmeni adaylarının başlattığı açlık grevi eylemi sürüyor.

Mardin Karayolları Parkı'nda dönüşümlü olarak açlık grevi yapan öğretmen adaylarının oluşturduğu Kürtçe Öğretmenleri Platformu üyelerini ziyaret eden MAÜ Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Kürtçe öğretmenlerinin atanması konusunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın sözlerinin basında yer aldığını belirterek, bu yöndeki açıklamalarından dolayı kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

Yıldırım, "İstatistikler belli olduktan sonra mezun ettiğimiz bu öğretmen adaylarımızın o illere gönderileceğini ve o illerdeki İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından atamalarının yapılacağını okuduk. Geçen sene bize söylenen bu ifadeler, sözler, bu yıl bu hafta basın mensuplarının huzurunda ifade edildi. Bu, bize bir cesaret ve ümit verdi" dedi.

Kürtçe öğretmen atamaları konusunda atılacak olumlu adımlarla açlık grevinin sona erdirilmesini ümit ettiğini söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu atamalar yapılmadığı takdirde hem binlerce öğrencimizin tercih ettiği ders boş geçecek. Boş geçmeyen dersler de bu işin akademik eğitimini almayanlar tarafından yürütülecek ve bu da faydadan çok zarar getirecek. Dilerim ki bu açıklama sonuncu olur ve çok kısa bir sürede atılacak adımlarla bu açlık grevi de sonlandırılır. Hepimiz böyle bir beklenti ve ümit içerisindeyiz"

Yıldırım, Kürtçe öğretmen atamalarını somutlaştırmak ve çözüm bulmak için Ankara'ya giderek Bakan Avcı ya da yardımcısıyla görüşeceğini sözlerine ekledi.

Platform üyeleri adına açıklama yapan Seyithan Aydoğan ise başlattıkları açlık grevinin bir haftayı doldurduğunu belirterek, atanacakları umuduyla Kürtçe öğretmenliğine yönelen arkadaşlarının mağduriyetlerinin giderilmediğini söyledi.

Aydoğan, Kürtçe öğretmenlerinin atanmasıyla barış sürecine katkı sağlanacağını ileri sürdü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.