banner

Öğretmen atamaları 15 Eylül’den sonraya kalabilir




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı bir televizyon programında öğretmen atamalarına ilişkin, “Bizim öğretmen atamalarıyla ilgili hazırlıklarımız tamam. Kılavuzu da hazırladık. Fakat yeni hükümet kuruldu, Anayasa ve iç tüzük gereği belli bir süre geçmeden görüşmeler yapılamıyor. Öğretmen atamaları 15 Eylül’den sonraya kalabilir” açıklamasında bulundu

İşte Bakan Avcı'dan öğretmen adaylarının merakla beklediği o açıklama;

Bizim öğretmen atamalarıyla ilgili hazırlıklarımız tamam. Kılavuzu da hazırladık. Fakat yeni hükümet kuruldu, Anayasa ve iç tüzük gereği belli bir süre geçmeden görüşmeler yapılamıyor. 6 Eylül’de güven oylaması yapılacak. Güven oylamasından sonra, görüşmeler yapılabilir. Cumartesi ve pazar Meclis’in çalışma temposuna bağlı olarak, Resmi Gazete’de yayımlanır yayımlanmaz sistemi çalıştırmaya başlayacağız. Kılavuzumuz da hazır, ilgili yasanın Meclis’te kabul edilmesi halinde uygulanacak atama kılavuzu yayımlanacak. Branşlara göre kontenjanları da açıklayacağız. Önceden yayınlayacağız ki, bu şartlar altında atanamayacağını görenler başka işlerde devam edebilsin, önlerini görebilsinler. Meclis’in çalışma temposuna bağlı olarak 12 Eylül’e yetiştirebiliriz ama en kötü senaryo Meclis’te biraz daha işler aksarsa, yasanın çıkması gecikirse en geç okulların açılışının ilk haftası, 5 gün gecikmeyle de olsa biz atamaları yaparız. Ama işler yolunda giderse bir günde de yapabiliriz.

Kürtçe öğretmen adayları boşuna aç kalmasın

Bu yıl Kürtçe bilen, kürtçe eğitim veren öğretmenler de atanacak. Hatta bir kısmının norm kadrosunu tespit ettik. Kırmançi ve Zazaki öğretmenleri için kadro oluşturuyoruz açıklamalarımız oldu. Buna rağmen açlık grevi yapan öğrenciler varmış. Boşu boşuna aç kalmaya gerek yok. Bu sene kaç öğrencinin hangi dersi seçtiğine bakalım. Okullar açılmadan kaç öğrencinin bu dersi seçtiğini bilmiyoruz ama geçen seneki verilere bakarak, belli okularda norm kadro oluşturduk, onlara atama yapacağız. Kürtçe öğretmenlerinin bir okulda haftada iki saat dersi oluyor. Bu nedenle yakın çevredeki başka okullarda da derse girebilecekler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.