banner

Özel okul desteği ikinci başvuru ve yerleştirme tarihleri belli oldu




Özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim ve öğretim desteği için ikinci teşvik başvuru ve yerleştirme takvimi belli oldu. Peki özel okul teşvik başvurusu nasıl ve nereye yapılacak? Özel okul teşviki almaya hak kazanan ancak yerleşemeyen öğrenciler nasıl başvuru yapacak? Özel okul ikinci başvuru ve yerleştirme takvimi ile başvuru detayları;

Eğitimtercihi- Milli Eğitim Bakanlığı, özel okula devam edecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteğinde 70 bine yakın boş kontenjan için ek başvuru ve yerleştirme takvimi hazırladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan duyuruya göre, 1 Eylül’de özel okul desteği almaya hak kazanan özel okullarla öğrencilerin Bakanlığın web sitesinde ilan edildiği ancak eğitim ve öğretim desteği başvurusunu kaçıran öğrencilerin talebi üzerine ikinci başvuru ve ek yerleştirme takviminin hazırlandığı belirtildi. 1 Eylül 2014’te açıklanan sonuçlara göre, özel okullara teşvik desteği almaya hak kazanan öğrenciler herhangi bir tercihine yerleşmiş iseler ikinci bir tercih yapamayacaklar, 1 Eylül 2014’te açıklanan sonuçlara göre, özel okullara teşvik desteği almaya hak kazanan öğrenciler tercihlerine göre herhangi bir okula yerleşemedikleri taktirde ikinci yerleştirme tercih başvurusu yapabilecek.  Özel okullara eğitim ve öğretim desteği için teşvik başvuruları öğrencinin velisi veya vasisi tarafından öğrencinin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne yapılacak.

İşte özel okul teşvik ikinci başvuru ve yerleştirme tarihleri

Özel okul teşvik ikinci başvuru tarihleri: 8-18 Eylül 2014,

Destekten yararlanacak öğrencilerin ilanı: 19 Eylül 2014,

Destekten yararlanacak öğrencilerin tercihlerinin alınması: 20-23 Eylül,

Özel okul teşvik yerleştirme sonuçlarının ilanı: 24 Eylül,

Kesin kayıt tarihleri: 25-30 Eylül

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.