banner

Üniversiteyi kazanan 3 bin öğrenciye polisten destek




Kahramanmaraş'ta yürütülen "İlk Adımda Dost Eli" projesi kapsamında, polis üniversiteye kayıt için gelen 3 bin öğrenciye barınma ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı oldu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne (KSÜ) kayıt için gelen öğrencileri bilgilendirmek amacıyla başlatılan çalışma çerçevesinde kentin birçok noktasına afiş asarak, üç ayrı yerleşkede stant açan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 bini öğrenci yaklaşık 7 bin kişiye ulaştı.

Ekipler tarafından karşılanan öğrencilerle velileri yapılan bilgilendirme faaliyetlerinin ardından kalacakları yurtlar ve evlere kadar götürüldü.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli proje sorumlusu Komiser Ayşe Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin kötü niyetli kişilerin tuzağına düşmelerini engellemek amacıyla başlatılan çalışma kapsamında 10 bin broşür dağıtıldığını söyledi. 

Veliler ve öğrencilerin kendilerini ilk gördüğünde biraz tedirginlik yaşadığını ancak bir süre sonra polis olduklarını anlayınca yüzlerinde tebessüm oluştuğunu belirten Akay,  projenin çeşitli etkinliklerle yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.

Öğrenci ve veliler uygulamadan memnun

Silopi'nin Şırnak ilçesinden gelen öğrenci velisi Ragıp Ökten, bu tarz uygulamaların daha önce yapılması gerektiğine söyledi. Çocuğunun emin ellerde olduğunu gördükten sonra gönül rahatlığıyla evine döneceğini belirten Ökten, emeği geçenlere teşekkür etti.

Mehmet Dingil de gördüğü ilginin kendisine güven verdiğini  ifade ederek, gözünün arkada kalmayacağını kaydetti.

Öğrenci Sibel Ökten ise ailesinden ilk defa ayrıldığını dile getirerek, "Böyle bir şekilde karşılanınca burada başka bir ailem olduğunu hissettim. Ailemden uzakta olmak beni korkutuyordu ancak şimdi kendimi güvende hissediyorum" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.