banner

96 yurt binasının deprem güçlendirme çalışmaları tamamlandı




Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden, "Bugüne kadar 96 yurt binasının deprem güçlendirme çalışmalarının tamamlandığı, 11 yurt binasının ise güçlendirme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, bir gazetede yer alan "Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarının pek çoğunun depreme dayanıksız binalardan oluştuğu" yönünde haber yer aldığı hatırlatıldı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlara ilişkin güçlendirme çalışmalarının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli bir şekilde süratle devam ettiği belirtilen açıklamada, bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar 96 yurt binasının deprem güçlendirme çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlgili Bakanlık ile yapılan çalışmalar kapsamında ülkemizin çeşitli yerlerindeki 11 yurt binamızın güçlendirme çalışmaları da devam etmekte olup, bahsi geçen yurtlarda herhangi bir şekilde öğrencilerin konaklaması kesinlikle söz konusu değildir. 2014 yılı itibarıyla da 54 yurt binamız kapatılmıştır. Öğrencilerimizin mağduriyetlerinin önlenebilmesi amacıyla da 1 Ocak-31 Ağustos tarihlerinde 58 yeni yurt binası gençlerimizin hizmetine sunulmuştur."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.