banner

470 kişi 4+4+4’ten beraat etti




Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi, 4+4+4 eylemi nedeniyle 502 kişinin yargılandığı davada kararını verdi. Mahkeme, ifadesi alınamayan 32 kişinin dosyasını ayırırken geriye kalan 470 kişinin beraatına hükmetti.

2012 yılında zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran “4+4+4” eğitim sistemiyle ilgili yasa protesto edilmişti.

KESK üyelerinin ve çok sayıda öğrenci grubun katıldığı eyleme polis müdahale etmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı eyleme katılan 502 kişi hakkında “Toplantı ve Gösteri Yasasına Muhalefet” “Kamu Malına Zarar”, “Görevli Memura Direnme” suçlarında dava açmıştı.

Davanın karar duruşması Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesinde yapıldı.

Toplu beraat

Duruşma savcısı,  “Toplantı ve Gösteri Yasasına Muhalefet” suçu yönünde suçun unsurları oluşmadığı, diğer iki suçlama konusunda da delil yetersizliğinde sanıklar için beraat talebinde bulundu.

Davaya bakan mahkemede ifadesi alınmayan 32 sanığın dosyasını ayrılmasına karar verirken geriye kalan 470 kişinin beraatına hükmetti.

Kaynak Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.