banner

30 milyon çocuk okuldan uzak




BM Çocuk Fonu, (UNICEF) dünya genelinde eğitim çağındaki 30 milyon çocuğun çatışmalar ya da ülkelerinde yaşanan olağanüstü durumlar nedeniyle okula gidemediğini bildirdi. 

UNICEF'ten yapılan açıklamada, Eylül ayı ile birlikte bir çok ülkede çocukların okullarına döndüğü, ancak milyonlarca çocuğun bu imkandan mahrum kaldığı kaydedildi.

Açıklamada yaklaşık 30 milyon çocuğun ülkelerindeki çatışmalar ya da olağanüstü koşullar nedeniyle okullarına gidemediği belirtilerek, "Dünya genelinde çatışma bölgelerindeki tüm çocukların yaklaşık yarısı okula gidemiyor" ifadelerine yer verildi.

Çatışmalarda okulların hedef alındığı vurgulanan açıklamada, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki okulların üçte birinin bombalandığı, yakıldığı ya da silahlı gruplar tarafından işgal edildiği kaydedildi.

Batı Afrika'da etkili olan Ebola virüsünün de eğitim öğretimi etkilediğinin belirtildiği açıklamada, virüs nedeniyle Liberya ve Sierra Leone da ilk ve orta dereceli okulların yıl sonuna kadar kapalı kalacağı ve bundan 3 buçuk milyon öğrencinin etkileneceği vurgulandı.

3 milyon Suriyeli çocuk okuldan uzak

UNİCEF'in açıklamasındaki bazı önemli rakamlar şöyle:

"Gazze'de 300 bin kişinin sığınma yeri olarak kullandığı 100'den fazla okulun eğitim öğretimde kullanılabilmesi için rehabilite edilmesi gerekiyor.

Suriye'de okul çağındaki çocukların yarısını oluşturan 3 milyon çocuk düzenli eğitimden mahrum.

Ukrayna'da yaklaşık 290 okul son çatışmalar nedeniyle zarar gördü ya da yıkıldı."

Açıklamada, çatışmalardan etkilenen çocukların ve ülkeleri dışına göç etmek zorunda kalmış öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için UNICEF'in eğitim malzemeleri ve geçici sınıf desteği verdiği kaydedilerek, tüm taleplere yanıt verilebilmesi için daha fazla fona ihtiyaç olduğu vurgulandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.