banner

Ankara'da YDS'de kopya iddiası




ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YDS'de toplu kopya çektikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 1'i kadın 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavında (YDS), toplu kopya çektikleri iddiasıyla başkentte gözaltına alınan 1'i kadın 6 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, Tınaztepe Lisesinde YDS'de toplu kopya çekildiği ihbar edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Ankara'da farklı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, kopya çekmek ve kopya çekmeye yardımcı olmaktan R.C, Ç.G, A.Ç, M.K, H.U. ve İ.Ş'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, savcılıktaki sorgudan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.