banner

Kürtçe öğretmen adayları açlık grevini sürdürüyor




Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji bölümü tezsiz yüksek lisans programından mezun olan ve başlattıkları açlık grevini sürdüren Kürtçe öğretmeni adayları sağlık kontrolünden geçirildi.

Mardin Karayolları Parkı'nda dönüşümlü olarak 17 gündür açlık grevi yapan öğretmen adaylarını Mardin Tabip Odası Yöneticileri ziyaret etti.

Tabip Odası Başkanı Kamuran Yıldırım, eyleme katılan öğretmen adaylarının sağlık kontrolünden geçirilmesinden sonra yaptığı açıklamada, grevi sürdüren öğretmen adaylarının sağlık durumunu incelemek, kendilerine destek sunmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Bölgede görev yapan sağlıkçılar olarak bizim de Kürtçe, Arapça ve Süryanice dillerinde sağlık talebimiz söz konusu. Bu talebimizin hayata geçirilmesi için okullarda anadilde eğitim imkanının oluşması gerekir" diyen Yıldırım, öğretmen adaylarının bir an önce istihdam edilmesini istediklerini belirtti.

Yaptıkları kontrolde eylemi sürdüren bazı öğretmen adaylarında, soğuk algınlığı ve kas rahatsızlığı tespit ettiklerini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"İnsanların bedenlerini mücadele aracı olarak kullanmasını istemeyiz. Sağlıkçılar olarak her koşulda, 'önce sağlık' diyoruz. Bu eylem dönüşümlü yapıldığı için henüz sağlığı ciddi şekilde tehdit edecek bir durum söz konusu değil ancak belli olmaz. İnsanlar 24 saat bile olsa gıda almaktan geri durursa sağlıkları için risk oluşur."

Tabip Odası Eşbaşkanı Güler Özdemir ise eylemin sürmesi halinde sağlık sıkıntılarının oluşabileceğine işaret etti.

Açlık grevine katılan Yunus Aslan da grevi 17 gündür sürdürdüklerini, taleplerinin gerçekleştirilmesini beklediklerini kaydetti.

Kontenjanların açıklanmasıyla güzel bir sonuç almayı umut ettiklerini dile getiren Aslan, "Ahmed-i Hani'ye bu müjdeyi götürmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.