banner

TEOG nakillerinde 39 bin 37 boş kontenjan açıldı




Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaöğretim kurumlarında bu hafta gerçekleştirilen nakil işlemleri ile Türkiye genelinde 39 bin 37 ilave kontenjan açıldığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaöğretim kurumlarında bu hafta gerçekleştirilen nakil işlemleri ile Türkiye genelinde 39 bin 37 ilave kontenjan açıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi puanlarına göre yapılan nakil işlemlerinin üçüncü haftasında oluşan boş kontenjanlara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, 3 bin 669'unun İstanbul´da, 2 bin 67'sinin Ankara´da, bin 357'sinin İzmir´de olmak üzere 39 bin 37 ilave boş kontenjanın oluştuğu duyuruldu.

Yeni kontenjanlar için nakil başvurularının gelecek hafta pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günleri e-okul üzerinden yapılabileceği aktarıldı.

Nakiller devam edecek

Okullar 15 Eylül Pazartesi günü açılacak ancak TEOG nakilleri önümüzdeki hafta da devam edecek. Öğrenciler 15-18 Eylül tarihleri arasında gitmek istedikleri okul için nakil dilekçesi verecek. Bakanlık ise yerleştirme sonuçlarını 19 Eylül Cuma günü açıklayacak.

Liselerin boş kontenjanlarını görmek için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.