banner

ÖYP yabancı dil eğitimi tercihleri başladı




YÖK, 2014 yılı Temmuz ayında Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında araştırma görevlisi kadrolarına atanmaya hak kazananlardan yabancı dil puanı 65’in altında olan araştırma görevlileri için üniversite ve kontenjanları ilan etti. Tercih işlemleri 26 Eylül’de sona erecek.

YÖK, 2014 yılı Temmuz ayında, ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazananlardan yabancı dil puanı 65'in altında olan araştırma görevlileri için, belirtilen üniversitelerde tercihleri doğrultusunda yabancı dil eğitimi kontenjanlarını açıkladı.

YÖK'ten yapılan duyuruya göre, 2014 Temmuz ayı itibariyle ÖYP araştırma görevlisi olmaya hak kazanan adayların Yurtiçi yabancı dil eğitimi için tercih işlemleri 22-26 Eylül 2014 tarihleri arasında adayların ÖYP Puanlarına göre YÖK tarafından alınacak.

Yurtiçi yabancı dil eğitimleri 8 Ekim 2014 tarihinde başlayacak.

Dil puanı 65’in altında olan ÖYP araştırma görevlileri aşağıda belirtilen üniversitelerde yabancı dil eğitimlerini tamamlayabilecek;

ÜNİVERSİTE

KONTENJAN

ANADOLU

35 İNGİLİZCE

ANKARA

35 İNGİLİZCE

AKDENİZ

35 İNGİLİZCE

BOĞAZİÇİ

30 İNGİLİZCE

DOKUZ EYLÜL

35 İNGİLİZCE

GAZİ

35 İNGİLİZCE / 5 ALMANCA

HACETTEPE

35 İNGİLİZCE

İSTANBUL TEKNİK

35 İNGİLİZCE

MARMARA

35 İNGİLİZCE / 15 ARAPÇA

ORTA DOĞU TEKNİK

35 İNGİLİZCE

YILDIZ TEKNİK

35 İNGİLİZCE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.