banner

Özel okullar, aynı ilde aynı adla kurum açabilecek




Özel okul yönetmeliği değişti. Yeni yönetmeliğe göre, özel okul için kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alan kurucu, aynı il sınırlarında gerekli şartları taşıyan farklı binada da aynı adla kontenjanını arttırarak 1 Eylül 2015'e kadar faaliyette bulunmak üzere başvurması halinde kurum açabilecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklikle, 20 Mart 2012 tarihli Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne geçici madde eklendi. 

Buna göre, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce özel okul için kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alan kurucunun, aynı il sınırları içerisinde gerekli şartları taşıyan farklı binada da aynı adla kontenjanını arttırarak 1 Eylül 2015'e kadar faaliyette bulunmak üzere başvurması halinde kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenerek kontenjanları yeniden belirlenecek. 

Ancak, bu okulların her binadaki okulu için belirtilen süre sonunda ayrı ayrı kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenerek kontenjanları yeniden tespit edilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.