banner

Peçeli öğrenci derse giremedi




İngiltere ’nin başkenti Londra’nın kuzeyinde bulunan Camden Kız Okulu’nda okuyan 16 yaşındaki bir öğrencinin okula peçe takarak girmesine izin verilmedi.

MEB tarafından kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 5 isverigeapotek.com. sınıftan itbaren okullarda başörtüsünün serbest hale getirilmesi başörtüsünün sınırlarının nasıl olması gerektiği konusunda bazı soru işaretlerine neden olurken, İngiltere ’nin başkenti Londra’nın kuzeyinde bulunan Camden Kız Okulu’nda okuyan 16 yaşındaki bir öğrencinin okula peçe takarak girmesine izin verilmediği bildirildi. Okulun müdiresi Elizabeth Kitcatt, öğrencinin yalnızca gözlerini gösteren peçeyi takmaya devam etmesi halinde derslere giremeyeceğini söyledi.

Telegraph’ın haberine göre, peçe takmanın “okulun kurallarına aykırı” olduğunu söyleyen Kitcatt’e karşı internet üzerinden bir imza kampanyası başlatıldı. “İslamofobiyi durdurun” başlıklı kampanyaya şu ana kadar 300 kişi destek verdi.

'Öğrenci-öğretmen ilişkisine uygunluk'

Herhangi bir üniforması bulunmayan okulun kıyafet yönetmeliğinin olduğunu vurgulayan müdire, “Bir kıyafet politikamız var ve okuldaki öğrenciler öğretim ve öğrenme, sağlık ve güvenlik çerçevesinde ne isterlerse giyebilirler. Toplum anlayışına uygun olmayan kıyafetler veya öğrenci öğretmen ilişkisine izin vermeyen kıyafetler reddedilecektir” dedi.

İmza kampanyasına göre, beş yıldır aynı okulda öğrenim gören öğrenci, sınıfa peçe takarak girdi. Kampanyada olay, “Ne var ki öğrenci sınıfa peçe takarak girdiğinde, bir öğretmen onun eğitim görmesine izin verilemeyeceğini söyledi. Okul, ‘bireyselliği’ ve ‘güçlü feminist görüşüyle’ tanınıyor. Ancak, üzerinde düşünülmeden verilen bu kadar, okulun özellikleriyle çakışıyor” sözleriyle anlatıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.