banner

YÖK'ten pedagojik formasyona onay




YÖK, 2014-2015 öğretim yılı güz döneminde açılacak pedagojik formasyon eğitimi sertifika programlarına yönelik kararını açıkladı. İşte YÖK'ün 2014-2015 pedagojik formasyon kararı;

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2014-2015 öğretim yılı güz döneminde açılacak pedagojik formasyon eğitimi sertifika programlarına yönelik kurul kararını açıkladı. YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren başlatılacak pedagojik formasyon eğitimi programları için üniversitelerin kontenjan talepleri ve kapasiteleri göz önünde bulundurularak Yükseköğretim Kurulu'nun 25 Eylül 2014 tarihli toplantısında değerlendirilerek onaylandığı, program açılan her üniversitenin, kendi imkanlarına göre bu programları en az iki dönem halinde, Temmuz 2015 sonunda tamamlanacak şekilde planlayıp uygulayacağı ifade edildi. Açıklamada, ÖSYM tarafından geçen dönemlerde ilgili lisans programlarının mezunları için yapılan iki ayrı merkezi yerleştirme sonunda, yeniden bir yerleştirme yapılmayacağı belirtilerken,  programlara katılmak için bekleyen fazla mezun aday olmadığı için bundan böyle mezunların da bulundukları ilde ya da başka bir ilde program açılan üniversitelere başvurabilecekleri ifade edildi. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi, üniversitelere verilen toplam kontenjanın en az %25'inin, söz konusu mezunlara ayrılacağı da bildirildi.

YÖK’ün aldığı karar gereğince,  pedagojik formasyon için verilen toplam kontenjanın, ilgili lisans alanlarına ve başvurabilecek  öğrenci  potansiyeline bağlı olarak hakkaniyete uygun şekilde dağıtılacağı, kontenjandan fazla başvuru olması durumunda ise daha önceki programlarda da olduğu gibi üniversite senatolarınca belirlenen kriterlere göre sıralama yapılacağı belirtildi. Buna göre, lisans öğrencileri için ayrılan kontenjanlarda öncelik, son sınıflardan başlayarak üst sınıflarda olan öğrencilere verilecek.

Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programlarıyla ilgili güncellenen yeni Usul ve Esaslar 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren uygulanacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.