banner

Kılık kıyafet yönetmeliği Danıştay’a gidiyor




Eğitim-İş, okullardaki kılık-kıyafet yönetmeliğinin iptali için Danıştay'a başvuracak.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliğin Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı.

Demir, düzenlemeyi Anayasa'ya, Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'ye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı olduğunu ileri sürerek eleştirdi.

Yönetmeliğin iptali için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Demir, Danıştay'a dava açacaklarını, buradan sonuç alamamaları durumunda ise konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceklerini kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.